«ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ» ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ!!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔ΣΗΜΕΡΑ, περισσότερον από κάποτε στο παρελθόν, η Επιστήμη της Οικονομίας δεν διαθέτει πλέον την «πολυτέλεια» της συστηματικής και αποκλειστικής «ενασχόλησής της», με πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις, με φόρμουλες εντυπωσιακές διάφορες, με αφηρημένες θεωρητικές και πάντοτε εντυπωσιακές ανάλογες …εξάρσεις, και με άλλες, μονίμως και εις μάτην αναμενόμενες υλοποιήσεις, εξόχως αμφισβητούμενων-αφηρημένων «Οραμάτων»!

➔ΥΠΑΡΧΟΥΝ, πλέον, τεράστιες ανάγκες για πραγματική μελέτη, για τέτοιαν αντικειμενική, για ελικρινήν εντρύφηση στους Χώρους  της σύγχρονης κοινωνικής/ χρηματο-οικονομικής πραγματικότητος, ειδικά υπό τις νέες και συχνάκις «αδίστακτες» -στην ενίοτε απάνθρωπη εφαρμογήν τους στις πλάτες και στην ψυχήν του Ανθρώπου- τεχνολογικές προόδους! Τεράστιες!

➔Ο ΠΑΡΑΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, πρέπει να είναι στο Κέντρο αυτών των σοβαρών Μελετών, αυτών των μεσο-μακροχρόνιων Σχεδιασμών, των Γενικότερων Προσπαθειών, για επιτυχείς, έγκαιρες, αναγκαίες και αποφασιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, πάντοτε προς την κατεύθυνση της εξόδου του, από το τέλμα της οδυνηρής ανέχειας, της κοινωνικής του περιθωριοποίησης, και της μόνιμης, όλο και πιο προβληματικής διαβίωσής του, ακριβώς στα «λασπόνερα» του οποίου καθημερινά πνίγεται και υποφέρει!

➔ΓΝΩΡΙΖΩ, ότι παρόμοια θέματα, ειδικά στις μέρες μας, χαρακτηρίζονται …αυτομάτως και στην …πρώτη ματιά αρκετά …«ενοχλητικά», από ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας, οι οποίοι και δεν επιθυμούν να τα εξετάζουν, δεν θέλουν να τα διαβάζουν, ούτε απλά να τα …σκέπτονται!

➔ΠΑΡΑ ταύτα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν αντέχω στον …πειρασμόν, έστω και «τηλεγραφικά» να τα υπενθυμίζω! Αδυναμία μου! «Γεροντική» τέτοια, εάν θέλετε!!!