Εντυπωσιακή συμμετοχή του Κώστα στην ομαδική έκθεση «Το βιβλίο ως έργο τέχνης»

Εντυπωσίασε τους φιλότεχνους η συμμετοχή του Κώστα Ευαγγελάτου στην μεγάλη ομαδική έκθεση με τίτλο “Το Βιβλίο ως έργο τέχνης”.

Η έκθεση έγινε με  αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως παγκόσμιας πρωτεύουσας βιβλίου για το έτος 2018, από την ομάδα Project 2, στην ανακαινισμένη π. Βιβλιοθήκη της Ανώτατης Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Τα εικαστικά βιβλία αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης και λόγου. Κύριος στόχος της ενδιαφέρουσας και πολυδιάστατης έκθεση να αναδείξει τα artists’ books, ένα μέσο έκφρασης των καλλιτεχνών που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και εξελίχθηκε σε ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο προβολής εννοιών, νέων καλλιτεχνικών βιβλιοδετικών προτάσεων  και αισθητικών  ιδεών.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος, ζωγράφος, λογοτέχνης και θεωρητικός τέχνης εξέθεσε δύο περίτεχνα εικαστικά βιβλία του. Την περίοπτη σύνθεση “Μνημειακό βιβλίο-αναγνωστήριο” και τον ογκώδη τόμο “Γαλαξίας μνήμης”. Επιζωγράφισε τις 400 σελίδες του αυθεντικού βιβλίου-αρχείο καταγραφής προβολής ταινιών της Γαλαξίας Φίλμς, με πρωτότυπα γραμμικά και πολύπλοκα σχέδια του με μελάνη, εμπνευσμένα ανάλογα από τους τίτλους των παλαιών Ελληνικών και ξένων ταινιών του βιβλίου.

Η συμμετοχή αυτή του Κώστα Ευαγγελάτου ήταν και η πρώτη εκθεσιακή του παρουσία στη φετινή νέα εικαστική περίοδο στην Αθήνα.