➽ «Αποχαιρέτησε» τον μάταιο τούτο κόσμο και ταξιδεύει ήδη προς το υπερπέραν, ο ξεχωριστός συμπατριώτης μας Σπύρος Αντωνάτος. Μαζί με τον αδελφό του αείμνηστο Δημήτρη Αντωνατο, κατέγραψαν εκπληκτική τροχιά στο χώρο του εμπορίου στο Νησί μας. Με τα εξόχως ενδιαφέροντα βιβλία του «Αργοστόλι, η χαμένη Πόλη» (για το οποίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών), και «Παρατσούκλια Κεφαλονιάς», τα οποία κοσμούν τις Βιβλιοθήκες των Κεφαλλήνων, ο Σπύρος Αντωνάτος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του και στο χώρο των Γραμμάτων. Οθεν: Σπύρος Αντωνάτος, αξέχαστος!
➽ Η Ελλάδα σερβίρει στους τουρίστες χωριάτικη σαλάτα, τη περίφημη Greek Salad, με εισαγόμενες ντομάτες από Γερμανία (!), κρεμμύδια από Αυστρία, λάδι από Ισπανία, ελιές και αγγούρια από την Τουρκία κ.ο.κ. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Η χώρα μας – αν είναι δυνατόν! – κάνει κάθε χρόνο αρθρόες εισαγωγές οπωροκηπευτικών!
➽ Βρε, βρε τι γίνεται στις τοπικές – πολιτικές «υπόγειες διαδρομές»! Ο χαμός!
➽ κ. Παν. Καππάτο, βουλευτή Κεφαλονιας: Αναμφισβήτητα αποτελεσματική και επαινετή η παρέμβασή σας για το λίφτινγκ στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Αλλά υπάρχει πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας Αργοστολίου (πρώην ΙΚΑ). Μετα την αποχώριση της Παθολόγου κας Δάφνου λόγω συνταξιοδότησης – και η οποία επί 30 συναπτά έτη προσέφερε στους Κεφαλονίτες πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες – η θέση αυτή παραμένει εδώ και καιρό κενή! Ανεπίτρεπτον! Οθεν: αναλάβατε σχετική πρωτοβουλία προς το αρμόδιο υπουργείο, ώστε η νευραλγικής σημασίας αυτή θέση να καλυφθεί το ταχύτερον δυνατόν με έμπειρο Παθολόγο!
➽ Ο Χρόνος είναι ο μεγάλος εχθρός του ανθρώπου. Καθότι πανδαμάτωρ σύμφωνα με τους αρχαίους Ελληνες. Πρόκειται για την διότητα του χρόνου να καταστρέφει, να φθείρει και να αλλάζει τα πάντα με το πέρασμά του. Κι όπως λέει και ο Αγιος Αυγουστίνος «Ο χρόνος οδηγεί στην μη ύπαρξη»! Το μοναδικό ον πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που έχει επίγνωση της μη αντιστρεψιμότητας του χρόνου, είναι ο άνθρωπος. Το πέρασμα του χρόνου τον φέρνει αναπόφευκτα, μη αντιστρέψιμα, πιο κοντά στο θάνατο… Που αποτελεί για τον άνθρωπο το μεγαλύτερο αίνιγμα!
➽ ΕΙΠΕ: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;». Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής, σε υπάλληλο αεροδρομίου. Πάρε και μια …«κατραπακιά»!
➽ Από τότε που ήρθε «στα πράγματα» ο Μητσοτάκης οι τιμές βασικών αγαθών έχουν αυξηθεί έως και 300%!!! Δεν το λέω εγώ. Η κυβερνητική «Απογευματινή» το γράφει.
➽ Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν μετατραπεί σε «όνειρο θερινής νυκτός» όχι μόνο για τους μισούς Ελληνες αλλά και για πάρα πολλούς ευρωπαίους κυρίως λόγω του μειωμένου διαθεσίμου εισοδήματος και του αυξημένου κόστους μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Ευτυχώς, εμείς ζούμε στη Κεφαλονιά μας – το πιο ωραίο νησί του κόσμου!- και τα κουτσοβολεύουμε τα πράγματα…
➽ Το 70% του εισοδήματος σε τοπικό επίπεδο προέρχεται από τον Τουρισμό και συναφείς δραστηριότητες. Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του ο Ηλίας Μπεριάτος.
➽ Για ποιους κτυπάει η καμπάνα; Το εγγύς μέλλον οι πόλεμοι δεν θα γίνονται για το πετρέλαιο αλλά για το νερό! Στη Κέρκυρα λ.χ. το νερό παρέχεται τώρα το καλοκαίρι με «Δελτίο»! Το φαντάζεστε;
➽ Λάβρος κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Νικόλας Φαραντούρης!
➽ κ. βουλευτά, κ. Καππάτε: αυτό το ξέρατε; Φορολογικές δηλώσεις 2024: 4,8 δισ. οι επιπλέον φόροι!!! Είναι αλήθεια ή ψέμματα;
➽ «Η Ελλάδα κάνει βήματα μπροστά» δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυράκος Μητσοτάκης. Αντί να κάνει άλματα, λέω εγώ, ο απλός πολίτης!..
➽ Οταν η ελληνική νεολαία έχει σαν πρότυπο τη Βανδή, τον Ρουβά και τον Μαζωνάκη, τότε το παιχνίδι του μέλλοντος για τη χώρα μας είναι χαμένο… Η Ελλάδα, το λίκνο της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας, του Θεάτρου και της Τραγωδίας καθεύδει ταχέως προς την Αβυσσο!.. Κι όπως έλεγε και η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη «Ο Πολιτισμός είναι η περιουσία μας»! Και χάνουμε την περιουσία μας, τον Πολιτισμό μας δηλαδή, όταν η υποκουλτούρα, το κίτς και το άρπα κόλλα θριαμβεύουν!
➽ Γειά σας! Καλό Σαββατοκύριακο και μην ξεχνάτε: Βήμα παράκαιρον τον όλον ανατρέπει βίον!











