Εν δράσει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος

Aπό τον Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κεφαλονιάς-Ιθάκης ανακοινώθηκαν τα κάτωθι:

Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε Δ.Σ. το Σάββατο 30/09/2017 και απασχολήθηκε με τα εξής θέματα:

❶ Τη συμμετοχή του συλλόγου μας κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μαγαζιών, και την διερεύνηση στο τι γίνετε με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

❷ ΟΙ Κατασχέσεις από τους λογαριασμούς που συνδέονται με τα POS, το αίτημα μας για ακατάσχετο λογαριασμό, όπως και η βαριά φορολογία που έχουμε (ΕΝΦΙΑ ΦΟΡΟΙ – ΜΗΔΕΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ Κ.Λ.Π.)

❸ Επιστολή και στους άλλους εμπορικούς συλλόγους και σωματεία για κοινή πορεία και αγώνα.

❹ Η Απελευθέρωση των Τ.Μ. των ΠΟΛΥΚ/ΜΑΤΩΝ που έχει αποτέλεσμα την επέκταση γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας στα 2.500 τ.μ. στο Νησί μας, μετά την απόφαση της αποκεντρωμένης γράφοντας στα (παλιά της παπούτσια) όλες τις αποφάσεις των τοπικών φορέων.

Ο Σύλλογος μας αποφάσισε: τη συμμετοχή στους πλειστηριασμούς με δικό του πανό όπου κι αν γίνονται. Επιστολή στον σύλλογο των Συμβολαιογραφών να μην δεχτούν τους ηλεκ/κους πλειστηριασμούς που προωθεί η Κυβέρνηση. Είναι ένα μείζων κοινωνικό-οικονομικό και ηθικό ζήτημα. Για το ακατάσχετο λογαριασμό στα μηχανήματα POS όπως και το πάγιο αίτημα μας για ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό, χρειάζεται ενημέρωση των μελών και συναδέλφων μέσα από συσκέψεις και προσωπική επαφή, για καλύτερη οργάνωση και διαμαρτυρία πριν μας κλείσουν. Ακόμη επιστολή σε όλους τους εμπορικούς συλλόγους – σωματεία που πλήττονται από αυτήν την πολιτική, άμεσα συγκέντρωση για καλύτερο συντονισμό δράσης.

Η Οριστική απελευθέρωση των Τ.Μ. των πολυκαταστημάτων μέσα από τα διάφορα (τερτίπια) της Κυβέρνησης δίνοντας τους (γη και ύδωρ) θα μας βρει απέναντι τους.

Είναι πρόκληση εμάς να μας εξοντώνουν καθημερινά, και σε αυτούς να τους χαρίζουν τα πάντα (20 χρόνια αφορολόγητο-τζάμπα ρεύμα-εργαζόμενους-μεγάλες επιδοτήσεις κ.λ.π.)

Ο Υπουργός τις προάλλες μας είπε ότι πολλές φορές φτιάχνουν τα νομοσχέδια κρατώντας τους τα χέρια οι δανειστές. Είναι ώρα να τους δείξουμε ότι ένα οργανωμένο-δυναμικό –αποφασιστικό κίνημα, μπορεί να του κόψει τα χέρια που υπογράφει την καταδίκη μας.

Και βέβαια όπου μπορούμε να κινηθούμε νομικά θα το κάνουμε χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι είπαμε παραπάνω.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Μαρκάτος

Ο Γεν. Γραμματέας

Σπύρος Λουκάκης