Εν δράσει πάντα η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη Ληξουρίου

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.

Στις 25 Ιουνίου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος, του Ιουνίου, με τις τέσσερις προγραμματισμένες δραστηριότητες και τη Γιορτή έναρξης.

Για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί:

– Τρίτη 3 Ιουλίου, «Φωτογραφικά δεδομένα: τα ρούχα», με την κ. Αντζουλέτα Αραβαντινού.

– Τετάρτη 4 Ιουλίου, «Καταγράφοντας την ιστορία της οικογένειας», με την κ Αντζουλέττα Αραβαντινού.

– Τετάρτη 11 Ιουλίου, «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω», με την κ. Αγγελική Γαλίφου.

– Παρασκευή, 13 Ιουλίου, «Έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις», με τις κ.κ. Ελευθερία Αρακλησιάνου, Ρεγγίνα Λουκέρη, Μέμα Ρεπούση, Άννα Συνοδινού-Καμήλου και Αρετή Λουκέρη.

Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο χώρο της Βιβλιοθήκης το πρωί από 11 π.μ. έως 12.30 μ.μ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  • Eχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις με παρουσιάσεις βιβλίων:

– Την Κυριακή 8 Ιουλίου, παρουσιάζεται το βιβλίο του Πέτρου Πετράτου «Ο Ριζοσπαστισμός στην Κεφαλονιά της Βρετανικής Προστασίας. Οι πολιτικές λέσχες του νησιού», με ομιλήτριες τις κ.κ. Δώρα Ζαφειράτου και Εύη Παναγιωτάτου.

– Την Κυριακή 15 Ιουλίου, παρουσιάζεται το βιβλίο της Μαρίας Τουλ «Μια ανάσα από το όνειρο», με ομιλήτριες τις κ.κ. Ρενάτα Χαλιώτη και Διαμαντίνα Μαρούλη.

– Την Τρίτη 31 Ιουλίου, παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάκη Μωραΐτη «Μνήμες από το Ληξούρι», με ομιλητές τον κ. Σπύρο Γιουλάτο και την κ. Ιωάννα Χαριτάτου.

Μετά από τους ομιλητές θα υπάρχει ολιγόλεπτη παρέμβαση από τον/την συγγραφέα του βιβλίου και η βιβλιοπαρουσίαση θα «κλείνει» με μουσικό πρόγραμμα με τον Διονύση Φραγκόπουλο. Χορηγός επικοινωνίας αυτών των εκδηλώσεων είναι το βιβλιοπωλείο Happy House.

Όλες αυτές οι βιβλιοπαρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης με ώρα έναρξης τις 8.30 μ.μ.

ΠΡΟΒΟΛΗΤΑΙΝΙΑΣ

– Την Πέμπτη 2 Αυγούστου, 8. 30 μ.μ., θα προβληθεί στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης η ταινία του Μάκη Μωραΐτη «Ληξούρι, αντίο», με την παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη Μ. Μωραΐτη.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο
της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης