Εξαιρετική εκδήλωση με φόντο το Κάστρο

Σωτ. Κουρής

Ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής εξέδωσε την ακόλυοθη ανακοίνωση:

◼︎ ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με αφορμή την εξαιρετική εκδήλωση του Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ», το επίπεδο των ομιλητών και το ενδιαφέρον των πονημάτων τους θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές και στην πρόεδρο του Συλλόγου κ Κάτε Βαγγελατου- Αντωνελου, και στους ομιλητές. Ήταν μία εκδήλωση με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που μας καθήλωσε. Ήταν μια εκδήλωση που ακόμη και ο χώρος που έγινε, με φόντο το ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, μας οδήγησε ιστορικά και νοερά να αναζητήσουμε την ιστορία μας.

Όμως το ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για την περιοχή μας εκτός από πολύτιμο ιστορικό μνημείο πρέπει και μπορεί να μετατραπεί σε πηγή πλούτου για όλη την Κεφαλονιά.

Πρέπει το Υπουργείου Πολιτισμού να χρηματοδοτήσει και να προκηρύξει μία μελέτη επισκευής και αναστήλωσης όλων των παλαιών κτιρίων εντός του φρουρίου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε επόμενη φάση η Επισκευή και Αναστήλωση του.

Η ιστορία και ο πολιτιστικός πλούτος του ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, συνηγορούν ώστε ο Σύλλογος, ο Δήμος και άλλοι φορείς να ευαισθητοποιηθούν και να απαιτήσουν την ανάδειξη της Παλαιάς πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς.

Θέτω τον εαυτό μου εθελοντή στην προσπάθεια ανάδειξης του ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

n «Αποστρατεύονται» δυο αξιόλογοι Διευθυντές Εκπαίδευσης από τον Noμό μας.

Ο Διευθυντής Ά θμιας Εκπαίδευσης κ Γερασιμος Κοκκόσης και ο Διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης κ Δημήτρης Μαρκάτος.

Εξαίρετοι με ξεχωριστό ήθος και γνώση, διαχειρίστηκαν τα θέματα της Εκπαίδευσης στα Νησιά μας πάντα με γνώμονα την εκπαίδευση των μαθητών μας.

Απόλυτα συνεργάσιμοι και παραγωγικοί έδιναν απόθεμα ψυχής τους για τα εκπαιδευτικά θέματα και προβλήματα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιά για την μακρόχρονη συνεργασία μας και τους εύχομαι κάθε καλό στην ζωή τους.

Να ευχηθώ στους αντικαταστάτες του κκ Γεώργιο Αλεξανδρατο και Μιλτιάδη Μελισσά, καλή επιτυχία στο έργο τους.

Σωτήρης Κουρής 

21/7/2022