ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΝ!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔ Πάλι σήμερα θα σας …χαλάσω την διάθεση!

➔ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ πολύ εξοργιστικά, για να μην εκφρασθώ… διαφορετικά-όπως, ίσως, θα …έπρεπε- αυτό το …«Εδώ και στην Ευρώπη»…. «συνέβη στην Ευρώπη»… …«αναχωρώ για την Ευρώπη» ….« η σύζυγος στην Ελλάδα, εγώ στην Ευρώπη» …«εμείς οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι»… μονίμως σχηματιζόμενα, στα ευσεβέστατα χείλη δικών μας Πολιτικών, δημοσιογράφων, και τέτοιων άλλων ευγενών αξιωματούχων… κάθε Θώκου!

➔ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ, ευγενέστατοι Κύριοι! Στους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, πρέπει να αναφέρεσθε! Δεν είμαστε Χώρα …Αφρικανική! Και το όνομα «Ευρώπη» δικό μας είναι! Αν μία χώρα είναι Ευρωπαϊκή, η δική μας είναι! Πριν όποιας άλλης!

➔ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ… «μια πολύ μικρή Χώρα», όπως πολλοί από τους πιο πάνω κυρίους, συχνότατα, καθημερινά και επιπόλαια, χαρακτηρίζουν την Χώραν μας, την Χώραν τους, ενώ εμείς όλοι οι «πληβείοι» που τους ακούμε σιωπούμε!

➔ ΓΙΑ να μη σημειώσω …«βγάζουμε τον σκασμό»!

➔ ΕΠΕΙΔΗ, ακόμα και επί του προκειμένου, ΕΙΜΑΣΤΕ μεγαλύτεροι ως Χώρα, από τις μισές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

➔ ΑΝ ΔΕ, συμπεριλάβουμε την ΔΕΥΤΕΡΗ, την εκτός των συνόρων μας ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ μας, είμαστε μεγαλύτεροι, από ακόμα περισσότερες!

➔ «ΕΙΝΑΙ τόσο σοβαρό»; μάλλον θα διερωτηθούν πολλοί!

➔ NAI! EINAI! ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

➔ ΓΙΑΤΙ αποδεικνύει, αυτή η…«τάση» μας, αυτό το άθλιο «σύνδρομό μας» πολλά, πολύ οδυνηρά, λίαν εξευτελιστικά για τις αφεντιές μας τις …σύγχρονες, τα οποία δεν θα ήθελα να επαναλάβω εδώ! Νιώθω αρκετά άσχημα ήδη! Ας μην το…παρατραβήξω!

➔ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ, με κάτι …τέτοια τα οποία τακτικότατα θίγω, πολύ λίγοι θα… αντέχουν να με διαβάζουν τελικά!!! 

➔ ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ!!!