Εορτασμός Αγώνων Εθνικής Αντίστασης

Η σημερινή ημέρα (9η Μαΐου), ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Κατά το σημερινό εορτασμό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

❶ Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, της 9ης Μαΐου.

❷ Τέλεση δοξολογίας στις 10:30 π.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα.

❸ Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.

❹ Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στο χώρο του Ξενία. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον Αγώνα και την Αντίσταση, κατά των δυνάμεων κατοχής.

❺ Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Τα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς και τα της τάξεως, η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς. Τελετάρχης ορίστηκε ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, κ. Παν. Σταθάτος.