Επίθεση του Βασίλη Ρουχωτά στον δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη

Νέα επίθεση στη Δημοτική Αρχή Ληξουρίου εξαπέλυσε χθες ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της Παράταξης «Πάλλη-Ληξούρι-Νέα Αρχή» Βασίλης Ρουχωτάς, αυτή τη φορά για την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης.

Η ανακοίνωση αναφερει:

Στις 13 Μαρτίου 2023 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου με κύριο θέμα «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΈΤΗΣ».

Εκ των πραγμάτων όμως το πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν η απαίτηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να ενημερωθεί για τους λόγους της αποδιοργάνωσης του ασφαλτικού οδοστρώματος σε δρόμους της πόλης που ασφαλτοστρώθηκαν μόλις προ εικοσαημέρου.

Το λιγότερο που όφειλε ο Δήμαρχος ήταν με δική του πρωτοβουλία, και πρίν από την αντιπολίτευση, μαζί με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας και τον επιβλέποντα του έργου, να ενημερώσουν εκείνοι το Δημοτικό Συμβούλιο με την έναρξη του, να παρουσιάσουν την εγκεκριμένη μελέτη σύνθεσης του ασφαλτομίγματος (για να ξερουμε τι άσφαλτο όφειλε ο εργολάβος να στρώσει) και ένα άμεσο πρόγραμμα ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου όλων των δρόμων που ασφαλτοστρώθηκαν πρόσφατα και ένα ριζικό τρόπο αποκατάστασης της ζημίας.

Αυτό όφειλε να πράξει ο Δήμαρχος για τους συμπολίτες του για να αποδείξει ότι υπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου.

Αυτό ήταν το καθήκον του αλλα δυστυχώς για τους συμπολίτες μας δεν το έπραξε.

Περαιτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο σε ρόλο παρατηρητή συζήτησε την πρώτη φάση της κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε από τον μελετητή.

Η μελέτη προτείνει την μονοδρόμηση πέντε έξη δρόμων της πόλεως και τίποτε άλλο.

Οι δρόμοι αυτοί προβλέπονται ως μονόδρομοι και στην εγκεκριμένη μελέτη του 2004 και από πουθενά δεν προκύπτει νέα μελετη, γεγονός το οποίο οφείλεται στην αδυναμία του Δημάρχου να δώσει κατευθύνσεις στον μελετητή.

Τελικά αντί να εγκρίνουμε την μελέτη, η παράταξη του Δημάρχου ψήφισε να διαβουλευθουμε επι των προτάσεων της Α Φάσης αντί να την εγκρίνουμε!!!

Προφανώς ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι ξέχασαν ότι είχαμε διαβουλευτεί και στις 9 Δεκεμβρίου 2022 παρουσια του Δημάρχου, εκπροσώπων Λιμεναρχείου, Κοινοπραξίας Fery Boat, ΚΤΕΛ, Δημοτικών Συμβούλων κτλ.

ΧΑΟΣ!!

Θα μπορούσαμε όλα τα ανωτέρω που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Μαρτίου να τα θεωρήσουμε ως φάρσα, συνέχεια των εφετεινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, αλλα δυστυχώς είναι τραγωδία.

Τραγωδία για όλους τους συμπολίτες οι οποίοι μετά από 4 χρόνια απραξίας της Δημοτικής Αρχής εισπράττουν ασφαλτικές, κυκλοφοριακές, και άλλες «αρπαχτές» διαδικασίες.

Ο tempora o mores!!!

Για την παράταξη

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς