Επίθετα και ουσιαστικά

Πολλή ευαισθησία επιδεικνύει τελευταία στα «επίθετα» ο αξιότιμος δήμαρχος Αργοστολίου. Είτε προέρχονται όμως από τον κ. Ανουσάκη, είτε από πολίτες δεν πρέπει να αγνοεί πως κάποιος χαρακτηρίζεται από τις πράξεις ή από την απραξία του.

Ας μιλήσουμε τότε με ουσιαστικά: Καταστροφή, ξεπούλημα, χρονοτριβή, λαϊκισμός, ψηφοθηρία, εξουσιομανία, αλαζονεία, συγκεντρωτισμός, γκετοποίηση, απαξίωση, διακρίσεις, ασυνέπεια κ.ά.

Τα επίθετα ενοχλούν ή η ουσία; Θα μας αποδείξει τι έχει κάνει αυτά τα δύο χρόνια πέρα από μελέτες; Διότι οι δημότες καθημερινά βιώνουν, όχι μόνο όσα δεν έχει κάνει, αλλά κι αυτά που καταστρέφει. Αντί να «το παίζει» αδικημένος και καταφρονεμένος, ας κοιτάξει για ποιους λόγους ασκείται η κριτική. Μην περιμένει στέφανα ευγνωμοσύνης για την υποκειμενική πολιτική που ασκεί με όποιους τρόπους ο ίδιος θεωρεί δόκιμους. Το Αργοστόλι δεν κατοικείται από υποτελείς και οσφυοκάμπτες.

Ο ακομπλεξάριστος πολιτικός είναι ανοιχτός σε όλες τις συζητήσεις και τις διαφωνίες, έχει τη δυνατότητα να διαλεχτεί, να συζητήσει και να διαχειριστεί πρόσωπα και καταστάσεις. Ακόμη και να παραδεχτεί τυχόν λάθη. Δεν χρειάζεται αυλοκόλακες και υποτακτικούς να του χαϊδεύουν τα αυτιά και να εκτελούν τις εντολές του άκριτα. Αυτά είναι γνωστά όμως.

Μαθήματα επικοινωνιακής πολιτικής, ρητορικής και λαϊκισμού, φέρνουν στην επιφάνεια κατασκευασμένα όντα που εναγωνίως προσπαθούν να αποδείξουν την πολιτική τους υπόσταση. Όταν λείπει η καλλιέργεια και το ενδιαφέρον για τον τόπο, όλα αυτά φέρνουν στην επιφάνεια την κενότητα. Οπότε ας ασχοληθούμε με την ουσία κι ας αφήσουμε τις παιδιάστικες δικαιολογίες. Κάντε έργα κι αφήστε τους λόγους.

Τότε τα επίθετα θα είναι επί της ουσίας κοσμητικά. Για την ώρα παραμένουν επικριτικά!