Επίσκεψη της πρέσβειρας του Ισραήλ στον περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφτηκε η Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα κα. Irit Ben-Abba την Τρίτη 8/11, στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που διεξάγονται για σύσφιξη των σχέσεων της πρεσβείας με τις τοπικές αρχές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

«Ήθελα πολύ να σας γνωρίσω από κοντά», τόνισε η πρέσβειρα του Ισραήλ, «καθώς με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουμε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς», θυμίζοντας τη στήριξη που δόθηκε από το ναυτικό του Ισραήλ στην πληγμένη από τους σεισμούς Κεφαλονιά το 1953, αλλά και τις εβραϊκές κοινότητες που διαμένουν εδώ.

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για την τιμή της επίσκεψης, τόνισε το γεγονός ότι οι εβραϊκές κοινότητες είναι πλήρως ενσωματωμένες στις τοπικές κοινωνίες των Ιονίων Νήσων. Επίσης, έδωσε έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό των Ιόνιων Νησιών καθώς και τη φυσική τους ομορφιά, όλα αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την οικονομική τους ανάπτυξη κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Επίσης παρουσίασε μια σειρά θεμάτων που αντιμετωπίζει η ΠΙΝ, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα η διαχείριση των απορριμμάτων και η επεξεργασία υδάτων.

Η πρέσβης δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και στον τομέα των απορριμμάτων, της επεξεργασίας λυμάτων και της παραγωγής πόσιμου νερού. Ειδικά για το πόσιμο νερό παρουσίασε, εν συντομία, στον Περιφερειάρχη μεθόδους που αναπτύσσει το Ισραήλ για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας πλωτών συστημάτων αφαλάτωσης και υποσχέθηκε να φέρει σε επαφή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τους ειδικούς που χειρίζονται με επιτυχία αυτά τα θέματα στο Ισραήλ.

Oι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή, ώστε αυτές οι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις να αποτελέσουν σημεία στρατηγικής συνεργασίας, η οποία μπορεί να επεκταθεί και στον τομέα του τουρισμού, όπου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει να προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους πολίτες του Ισραήλ.

%cf%80%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1 %cf%80%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b12