Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την υποδοχή, την ξενάγηση και την φιλοξενία των φοιτητών του Τμήματος «Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων» του Ιονίου Πανεπιστημίου, στις εγκαταστάσεις της Βιοτεχνίας Κρεάτων ΑΦΟΙ ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2024, στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Επιστήμη & Τεχνολογία Κρέατος, Ιχθυηρών και προϊόντων τους», με συνοδό την υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Σακαντάνη Ελένη.
Ο κ. Παύλος Δεληκωστόπουλος υποδέχτηκε τους φοιτητές μας με ειλικρινή χαρά και κατάφερε, όπως κάθε χρόνο, να εντυπωσιάσει με την φιλοξενία και την γενναιοδωρία του. Ιδιαίτερα θέλουμε να τονίσουμε την προσπάθεια των στελεχών της βιοτεχνίας, να μεταδώσουν στους φοιτητές μας την τεχνογνωσία τους και να παρουσιάσουν όλη τη διαδικασία που ακολουθείται, από το χωράφι και τη σφαγή του ζώου μέχρι να φτάσει το τελικό προϊόν στο πιάτο μας. Έμφαση δόθηκε στον τεμαχισμό του σφάγιου, την επεξεργασία, την παρασκευή κρεατοσκευασμάτων και την συσκευασία. Οι φοιτητές μας με ενθουσιασμό συμμετείχαν σε όλη την παραγωγική διαδκασία.
Η επίσκεψη αυτή, είναι πλέον σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του συγκεκριμένου εργαστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθιερωμένη αυτή ετήσια επίσκεψη, αποτελεί αφορμή για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης φοιτητών του Τμήματός μας στη συγκεκριμένη βιοτεχνία κρέατος. Με χαρά διαπιστώνουμε ότι πολλοί φοιτητές μετά το πέρας της πρακτικής τους, συνεχίζουν να απασχολούνται στη βιοτεχνία.
Το Τμήμα βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές εταιρείες του χώρου των τροφίμων, και ευελπιστούμε οι συνεργασίες αυτές να συνεχιστούν και να επεκταθούν περαιτέρω στο μέλλον.
Τέλος, ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά, την εταιρεία για την γενναιοδωρία με την οποία αποχαιρέτησε τους φοιτητές μας.