Επί τάπητος τα θέματα του Δήμου Σάμης

Παντελής Αμούργης

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Συνείδηση» Παντελής Αμούργης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου τη 7/62023, αξίζει να σημειωθούν τα κάτωθι:

Αρχικώς, η παράταση της προγραμματικής σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΘΗΡΑ-ΣΑΦΙ ΑΕ για την εκπόνηση μελετών πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όταν μάλιστα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά μάλιστα την πολυπλοκότητα της τεχνικής μελέτης.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που προχωρά η συνεργασία με τη νέα μορφή των Αναπτυξιακών Οργανισμών, όχι μόνο για να ενισχυθεί ο Τεχνικός Τομέας του Δήμου μας, αλλά και για να προχωρήσουν έργα, που έπρεπε εδώ και καιρό να υλοποιηθούν. Αυτός, εξάλλου, ήταν και ο σκοπός του νομοθέτη θεσπίζοντας τις νέες αυτές νομικές προσωπικότητες, σύμφωνα και με την αιτιολογική έκθεση του Ν. 4674/2020.

Οι άναρθρες κραυγές επιφυλακτικότητας έχουν πλέον παραχωρήσει τη θέση τους σε χαμόγελα ικανοποίησης και ελπίζω αυτό να φανεί γρήγορα και στο πρακτικό κομμάτι του τόπου μας.

Εφόσον ο χώρος που παραχωρήθηκε πέρσι στον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου, σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Φισκάρδου, δεν χρησιμοποιήθηκε, αλλά κυρίως δεν καλύπτει και τις προδιαγραφές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, σαφώς προκρίνουμε την παραχώρησή του στον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μεσοβουνίων. Ό,τι μπορεί να εξυπηρετήσει την εκπαίδευση, ακόμη και εμμέσως, με τη συμβολή και συμβουλή των Συλλόγου Γονέων, θεωρείται ένα θετικό βήμα αρωγής προς τα παιδιά μας.

Τέλος, ποτέ ως παράταξη, αλλά από όσο θυμάμαι και ως Δήμος, δεν έχουμε αρνηθεί την οικονομική ενίσχυση αδύναμου συμπολίτη μας, καθώς αυτή αποτελεί το ελάχιστο δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία κατά τα άλλα θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη σε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας και δικαίου.

Τις προάλλες είδα ότι σε ένα χωριό της Ελβετίας ήρθε ελικόπτερο και μετέφερε αγελάδα που είχε σπάσει το πόδι της μέχρι το νοσοκομείο της πρωτεύουσας και στην Ελλάδα ακούμε συχνά στις ειδήσεις ότι ο χ ή ο ψ δεν τα κατάφεραν και εξέπνευσαν πριν καταφθάσει το ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

Είναι πράγματι λυπηρό ο τομέας της υγείας να είναι τόσο παραγκωνισμένος στη Χώρα μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ασκήσει πίεση στην Κεντρική Κυβέρνηση υπενθυμίζοντάς της ότι οι έγνοιες των κομμάτων δεν λήγουν με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου.

  • Χθες από το Δήμο Σάμης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή παρουσίαση της προμελέτης για το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίας Ευφημίας.