Επαφές της περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα στην Αθήνα

Η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα είχε τις ακόλουθες επαφές στην Αθήνα:

  1. Συνάντηση της Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Υπουργο Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Αποτίμηση της τουριστικής περιόδου στα Ιόνια Νησιά, ολιστικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης (υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων, αναβάθμιση καταλυμάτων, ποιοτικές καινοτόμες υπηρεσίες, τουριστική εκπαίδευση, αξιοποίηση εμβληματικών πολιτιστικών & φυσικών μνημείων.

Και βέβαια συζητήθηκε η προετοιμασία των επερχόμενων τουριστικών εκθέσεων, όπου θα συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

  1. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων – Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου:

“Ταμείο Ανάκαμψης και Ιόνια Νησιά” ήταν το θέμα συζήτησης που είχαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών αρμόδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης.

Ο Υπουργός μάς διαβεβαίωσε οτι ολόκληρο το έργο της ευρείας αναβάθμισης της Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρειά μας βάσει των επικαιροποιημένων μελετών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Συζητήσαμε επίσης για το σύνολο των δράσεων που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Περιφέρεια μας με ιδιαίτερη έμφαση στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια για όλους.

  1. Επίσκεψη εργασίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, την ΔΕΠΑΝ και τα Ελληνικά Υδατοδρόμια, με θέμα την υλοποίηση των έργων για τα υδατοδρόμια στο Ιόνιο.
  2. Επίσκεψη εργασίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ροδής Κράτσα Τσαγκαροπούλου και Αντιπεριφερειαρχών στον  Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

Δέσμευση του Υπουργού για αναβάθμιση στελέχωσης και υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, επίσης για αξιοποίηση ακινήτων των Νοσοκομείων προς εξυπηρέτηση ιατρικού προσωπικού στα νησιά και για επανεξέταση του χάρτη των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.ΠΕ.) με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιωτικών περιοχών.