Επείγον! Αλλα 4 κρούσματα κορονοϊού σήμερα (13/2) στην Κεφαλονιά και 1 στην Ιθάκη.

Νέο μπαράζ θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα στα νησιά μας, καθώς διεγνώσθηκαν άλλα 5 κρούσματα, 4 στην Κεφαλονιά και 1 στην Ιθάκη.

Συγκεκριμένα:

Στη Σάμη σήμερα το πρωί κατά τη διαδικασία rapid-tests που έγιναν στους δρόμους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, διεγνώσθηκαν θετικοί στον ιό αλλοδαπή (Ουκρανικής καταγωγής) νέας ηλικίας γυναίκα, κάτοικος Πουλάτων, και 60χρονος κάτοικος Σάμης.

Στο Ληξούρι διεγνώσθηκαν σήμερα θετικοί στον ιό δύο μαθητές (Α’ Γυμνασίου και Γ’ Λυκείου) του Πετρίτσειου Σχολικού Συγκροτήματος, από το οικογενειακό περιβάλλον του ήδη διεγνωσμένου στη νόσο από προχθές αλβανικής καταγωγής, κάτοικο Ληξουρίου.

Στην Ιθάκη διεγνώσθηκε σήμερα το τρίτο θετικό κρούσμα κατά σειρά covid-19. Πρόκειται για ηλικιωμένη κυρία από το Βαθύ, της οποίας το rapid-test που έκανε βγήκε θετικό.

Ολα τα διεγνωσμένα κρούσματα θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό 14 ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών.


Επείγον! Εισαγωγή 39χρονου με κορονοϊό στην Κλινική Covid


Στο μεταξύ, πριν λίγο εισήχθη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου 39χρονος που είχε διεγνωσθεί προχθές στον κορονοϊό σε εμπύρετη κατάσταση με υποκείμενο νόσημα.

Ο 39χρονος, κάτοικος Καραβόμυλου, θα νοσηλευθεί στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου μας.


Σχετικά με την διάγνωση των κρουσμάτων στους δύο μαθητές του Ληξουρίου, ο δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Σήμερα το μεσημέρι επιβεβαιώθηκαν 3 κρούσματα κορονοιού στο Δήμο Ληξουρίου. Ένας ενήλικος και δύο μαθητές. Του Πετριτσείου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου αντίστοιχα. Έγιναν και από τα δύο σχολεία όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες που ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Από την πλευρά μας επικοινωνήσαμε με τα δύο σχολεία και το διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.Μαρκάτο προκειμένου να συζητήσουμε τις επόμενες ενέργειες.

Κατόπιν ζητήσαμε από τον αναπληρωτή διοικητή του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου κ. Παπαδάτο Τάσο να πραγματοποιηθούν rapid test σε όλους όσοι είναι στενές επαφές των κρουσμάτων ,αίτημα που έγινε δεκτό.

Έτσι, αύριο από τις 8:30 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι οι μαθητές του Γενικού Λυκείου  που αποτελούν στενές επαφές των κρουσμάτων καθώς και οι καθηγητές θα μπορούν να κάνουν rapid test στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 θα γίνει αντίστοιχα το ίδιο με τους μαθητές και καθηγητές του Πετριτσείου Γυμνασίου. Όλοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους.

Να θυμίσουμε ότι χθες το πρωί έγινε απολύμανση σε όλα τα σχολεία του Δήμου.
Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και καλούμε τους πολίτες με ψυχραιμία και προσήλωση να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες των ειδικών.

Ο δήμαρχος Ιθάκης ανακοίνωσε επίσης σήμερα τα ακόλουθα, σχετικά με το νέο Ιθακήσιο κρούσμα Covid-19:

Ενημερώνω ότι μετά την εμφάνιση του νέου κρούσματος σήμερα στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης έγιναν 20 rapid test όπου όλα ήταν Αρνητικά.
Έχουν δοθεί σε όλους οδηγίες σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Να ευχαριστήσω το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για την άμεση αντίδραση. Τις τελευταίες 3 μέρες στο Νησί μας έχουμε 2 κρούσματα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Υγείας κ Βασίλη Κικίλια ζήτησα επιπλέον rapid test και την Τρίτη θα παραδοθούν στο Κ.Υ αλλά 400.

Εύχομαι περαστικά στον συμπολίτη μας και ζητώ από όλους την προσοχή σας διότι οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας.


Αύριο (14/2) έκτακτο Δ.Σ. στη Σάμη


Στα πρόθυρα ανεξέλεγκτης κατάστασης βρίσκεται ο Δήμος Σάμης  τις τελευταίες ημέρες, αφού η διασπορά του κορονοϊού έχει επιφέρει τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να πραγματοποιήσει  Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη αύριο και ώρα 18:00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Μέτρα προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19», με εισηγητή το δήμαρχο Γεράσιμο Μονιά.

Δ.Δ.-