Επείγον! Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί τα Ζόλα, ενώ πολύ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το βράδυ, έξω από το χωριό Ζόλα.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, επιδεινώνουν την κατάσταση και δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε χαμηλά από την παράλια ζώνη σε δασική έκταση, έχει πολλά μέτωπα και ανεβαίνει με δυνατούς ρυθμούς προς το χωριό.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον “Η” του αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα που βρίσκεται εκεί, και παρά τα πολλά μέτωπα, αλλά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων -όπως μας είπε- υπάρχει αισιοδοξία ότι η φωτιά θα “μαζευτεί” και δεν θα κινδυνέψει το Χωριό. Το μόνο μέτωπο που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας είναι το ανατολικό, αλλά μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εθελοντικών Ομάδων και κατοίκων της περιοχής, κάνουν μεγάλες προσπάθειες να την “δαμάσουν” και να μην προκαλέσει προβλήματα στον Οικισμό.

Στα Ζόλα υπάρχουν εκτός από τα Πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα, ενώ τρία λεωφορεία βρίσκονται σε ετοιμότητα, εάν χρειασθεί να γίνει μερική ή ολική εκκένωση του Χωριού, να μεταφέρουν τους κατοίκους.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης Ράπτης, ενώ βρίσκεται εκεί και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΙΝ κ. Βαγγέλης Ανδρεάτος.