ΕΠΕΙΓΟΝ! Αρνητικά στον κορονοϊό δύο “ύποπτα κρούσματα” στο Νοσοκομείο

Αρνητικό βγήκε πριν λίγο το δείγμα στη νόσο του κορονοϊού του 38χρονου συμπολίτη μας που νοσηλεύεται στην απομόνωση από προχθές το βράδυ στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο στο Αργοστόλι, με συμπτώματα γρίπης.

Επίσης, αρνητικό βγήκε και το δείγμα νεαρής συσμπατρώτισσάς μας, που προσήλθε χθες στο Νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα γρίπης, η οποία όμως παραμένει σε καραντίνα στην οικία της, μετά τις υποδείξεις των γιατρών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τοπικές Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων εναντίον του 30χρονου άνδρα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Νησί μας, ο οποίος ερχόμενος από Σουηδία τέλη Μαρτίου, δεν τήρησε την 14ήμερη καραντίνα των μέτρων που είχαν ήδη τεθεί σε εφαρμογή στη Χώρα μας και ήρθε από την Αθήνα στην Κεφαλονιά, παραβιάζοντας για 2η φορά το 14ήμερο, αφού κυκλοφορούσε “ελεύθερος”.

Οι κυρώσεις αφορούν χρηματικό πρόστιμο και και σχηματισμό σχετικής Δικογραφίας για παράβαση του νόμου περί έκθεσης σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Ωστόσο, ο 30χρονος, που η εξέλιξη της υγείας του είναι σε πολύ καλό στάδιο και παραμένει σε κατ´ οίκον περιορισμό με την οικογένειά του στο Πυργί, έχει δικαίωμα της ένστασης στην επιβολή του προστίμου.