ΕΠΕΙΓΟΝ! Αρνητικοί στον κορονοϊό η σύζυγος, το παιδί και ο πεθερός του πρώτου κρούσματος στην Κεφαλονιά

Αρνητικά στη νόσο του κορονοϊού βγήκαν πριν λίγο τα αποτελέσματα των δειγμάτων της συζύγου, του παιδιού και του πεθερού του 30χρονου Ελληνα που είχε έλθει πρόσφατα στη Νησί μας από τη Σουηδία και είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κεφαλονιά.

Τα δείγματα είχαν ληφθεί την Παρασκευή το βράδυ, μετά την διαπίστωση ότι ο 30χρονος νοσεί από τον ιό.

Αυτή η εξέλιξη είναι μία μικρή “ανάσα” στην ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Σάμης και του Αργοστολίου, όπου είχαν κυκλοφορήσει αυτός και μέλη της οικογένειάς του. Σύμφωνα όμως με τις ιατρικές οδηγίες,  όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας, θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους σε ¨εγρήγορση” για τυχόν συμπτώματα, έστω και ήπια, τουλάχιστον ένα 15μερο από τις 20 Μαρτίου και μετά που ήρθε στην Κεφαλονιά ο 30χρονος.

Ωστόσο, ακόμα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία “ιχνηλάτησης” των επαφών και “διαδρομών” της οικογένειας, προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν άλλα “ύποπτα κρούσματα”.

Ο 30χρονος και η οικογένειά του παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, όπως ορίζουν οι διαδικασίες.

  • ΑΡΝΗΤΙΚΑ βγήκαν επίσης και δύο δείγματα, ενός άνδρα και μία γυναίκας που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας με συμπτώματα ίωσης, τα οποία λήφθησαν από τους γιατρούς για προληπτικούς λόγους και είχαν σταλεί χθες το πρωϊ στο Ρίο.

Πέντε νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες – 37 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στο μεταξύ ανέβηκε στους 37 ο αριθμός των νεκρών στη Χώρα μας από τον κορονοϊό. Τα πέντε τελευταία θύματα είναι ένας 40χρονος και τέσσερις ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Ο 40χρονος νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό Νοσοκομείο, ένας 62χρονος στο “Σωτηρία” με καρδιολογικά προβλήματα, ένας 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ και ένας 71χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης  καθώς και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι χθες το απόγευμα (Σάββατο 28/3) ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Χώρα ήταν 1.061.