ΕΠΕΙΓΟΝ. Στα λευκά ντύθηκαν η Κεφαλονιά και το Θιάκι από την επέλαση της χιονοθύελλας

Στα λευκά ντύθηκαν από χθες το βράδι η Κεφαλονιά και το Θιάκι. Τα δύο νησιά μας δεν άφησε τελικά εκτός ο Χιονιάς Νο2 και τώρα οι συγκοινωνίες διεξάγονται με μεγάλη δυσκολία, ενώ σε πολλές περιοχές χρειάζονται τα οχήματα αλυσίδες.

Στην Κεφαλονιά ο Αίνος έχει “βομβαρδιστεί” από τη χιονοθύελλα ενώ η διάβαση προς Σάμη στις Αγραπιδιές  γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Χιόνια έχουν πέσει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις των πολιτών και των οχημάτων.
ΩΡΑ 5.15′ μ.μ.: Οπως μας είπε στον “Η” ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας χιόνι πέφτει σε όλο το νησί και όλοι οι δρόμοι της Κεφαλονιάς είναι αυτή την ώρα ανοιχτοί και τα μηχανήματα σε πλήρη ετοιμότητα. Στους δρόμους που βρίσκονται στις ορεινές περιοχές (Αίνος, Πυργί, κ.λπ.) χρειάζονται αλυσίδες.
Το πρωϊ μια 75χρονη γυναίκα από το Μάγγανο με προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, με την βοήθεια των εκχιονιστικών οχημάτων.

Στην Ιθάκη η χιονοθύελλα χτύπησε ιδιαίτερα την Εξωγή και την Ανωγή στις οποίες το χίονι έφτασε το μισό μέτρο. Πολύ χιόνι έχει πέσει και στο Παραχώρι, ενώ η κατάσταση στο Βαθύ είναι πιο ήπια.

Στη συνέχεια βλέπετε φωτογραφίες από την Κεφαλονιά και το Θιάκι (κάντε “κλικ” πάνω τους για μεγένθυση)

Κεφαλονιά

Ιθάκη