Συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, αφού βγήκαν θετικά  τα αποτελέσματα στη νόσο του κορονοϊό 30χρονου Ελληνα που ήρθε πρόσφατα από τη Σουηδία.

Ο 30χρονος, ο οποίος στην Κεφαλονιά διαμένει σε χωριό του Πυργιού, είναι παντρεμένος και έχει τρία ανήλικα παιδιά.

Πριν δύο μέρες είχε προσέλθει στο Νοσοκομείο με ελαφρά συμπτώματα γρίπης, οι γιατροί του πήραν δείγμα όπως ορίζει το Πρωτόκολλο σε όλες τις περιπτώσεις ιώσεων και έφυγε για το σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η σύζυγός του με τα παιδιά είχαν επιστρέψει πριν ένα μήνα περίπου από τη Σουηδία, και είχε πάει στο Νοσοκομείο  ένα από τα ανήλικα παιδιά τους, το οποίο παρουσίαζε συμπτώματα ίωσης, την την ίδια μέρα που πήγε και ο σύζυγός της.

Από τη στιγμή που ενημερώθηκε το Νοσοκομείο για τα θετικά αποτελέσματα στον κορονοϊό του 30χρονου έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες της “ιχνηλάτησης” του περιβάλλοντος του 30χρονου, έτσι ώστε να εντοπισθούν όλα τα άτομα που έχει έρθει σε επαφή ο 30χρονος.

Επίσης, το Νοσοκομείο έχει ήδη ενημερώσει όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που ορίζει το Πρωτόκολλο.

Πριν λίγο ο 30χρονος, ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο για την αρνητική έκβαση και αναμένεται απόψε να προσέλθει εκεί και να νοσηλευτεί στην απομόνωση και για τις περαιτέρω διαδικασίες σχετικά με τη νοσηλεία του.

Επίσης στο Νοσοκομείο πρόκειται να προσέλθουν απόψε η σύζυγός και το παιδί τους για να δώσουν δείγμα.

Δυστυχώς από απόψε το βράδυ και η Κεφαλονιά μπήκε στο χάρτη με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Δ.Δ.-