Επερώτηση του τ. περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου προς τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Σπ. Σπύρου

Επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» κ. Σπυρίδωνος Σπύρου, προς τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο.
κ. Περιφερειάρχη,

Πέρασαν 13 μήνες για να συνενδριάσει ξανά το περιφερειακό συμβούλιο στη Ζάκυνθο. Αυτό δείχνει πόσο λίγο πιστεύετε στη συμβολή του Περιφερειακού συμβουλίου δια της παρουσίας του στη συνοχή της περιφέρειας αλλά και στο δικαίωμα των πολιτών να έχουν άμεση ενημέρωση.

Με την ανάληψη των καθηκόντον σας την 1-9-2014 παραλάβατε δύο σημαντικά οδικά έργα,την οδική ασφάλεια Ζακύνθου προυπ.4.273.485 Ε και τον δρόμο Αλυκές Ξύγκια προυπ. 2.551.872 Ε.

Ζητάμε να ενημερώσετε το περιφερειακό συμβούλιο:
Τί ποσοστό των έργων αυτών έχει εκτελεστεί δύο χρόνια τώρα;
Ποιο χρηματικό ποσό εχει πληρωθεί μέχρι σήμερα γιά το κάθε έργο;
Γιατί απομειώσατε κατά 1,5 περίπου εκατομύρια ΕΥΡΩ το έργο στο τμήμα πού αφορούσε τη διαπλάτυνση της γέφυρας Αλυκών, κατασκευάζοντας με τον τρόπο αυτό ένα ημιτελές έργο, αλλά και στερώντας από την Ζάκυνθο, με τον τρόπο αυτό ενα σημαντικό χρηματικό ποσό;
Πιστεύετε, ότι τα έργα αυτά με τον ρυθμό πού κατασκευάζονται, θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ή θα μπούν στον κατάλογο των ημιτελών;

κ Περιφερειάρχη,

Το περιφερειακό συμβούλιο πριν αρκετούς μήνες ενέκρινε το MASTER PLAN του λιμένος της Ζακύνθου και μάλιστα το τμήμα που αφορά την κατασκευή της προβλήτας των κρουαζεροπλοίων.

Ζητάμε να μας ενημερώσετε, ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τότε για το θέμα αυτό από πλευράς Περιφέρειας και ποια τα αποτελέσματα.

Εάν υπάρχει η βούληση να χρηματοδοτηθεί το σημαντικό για τη Ζάκυνθο αυτό έργο.
Κλείνοντας την επερώτηση μας αυτή και γνωστού όντος, ότι δεν έχετε μέχρι σήμερα καταθέσει το στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2014-2020, μπορείτε να μας πείτε ποιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο γιά τη Ζάκυνθο ειναι στην προτεραιότητά σας για τα επόμενα 2,5 χρόνια;

Σπ. Σπύρου
O κ. Σπύρος Σπύρου
Ο κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος
Ο κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος