Επιβεβαιώθηκε το 4ο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. 36χρονη από την Αθήνα νοσηλεύεται στο “Αττικόν”

Ακόμα ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας για τον ιό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας: «Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Το μεσημέρι, ο κ. Τσιόδρας αναμένεται να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για τις εξελίξεις τόσο γύρω από το νέο περιστατικό, όσο και για τα υπόλοιπα τρία που έχουν εντοπιστεί. Συγκεκριμένα για την μητέρα με τον γιο της που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τη 40χρονη η οποία επίσης νοσηλεύεται στο “Αττικόν”.

Αυτά είναι τα τρία κρούσματα

Πέρα από την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που ήταν η πρώτη που βρέθηκε θετική στον ιό, επιβεβαιώθηκε πως και το παιδί της είναι θετικό στον ιό, ενώ ένα ακόμα περιστατικό νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο γιος της 38χρονης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας το 105ο δημοτικό σχολείο, στο οποίο πηγαίνει το παιδί θα κλείσει για 14 ημέρες. Οπως έκανε δε γνωστό ο Σ. Τσιόδρας το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο του τη Δευτέρα και την Τρίτη είχε πάει εκδρομή.

Όσον αφορά στο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό πρόκειται για γυναίκα που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στην Ιταλία.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορωνοϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Ανακαλούνται οι άδειες γιατρών και νοσηλευτών

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ ο κ. Κικίλιας ταξίδεψε εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος.

(fimotro.gr)