Επικοινωνία Δ. Στανίτσα με Ν. Κουλοχέρη

Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Γ. Στανίτσας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Νικόλαο Κουλοχέρη.

Ο δημαρχος ενημέρωσε για ακόμη μια φορά τον γ.γ. οτι επιβολή αυτών των αντικειμενικών αξιών που ισχύουν σήμερα για το Δήμο επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των δημοτών μας που δίνουν τους αγώνες τους για επιβίωση και διατήρηση της οικογενειακής και κοινωνικής συνοχής.

Μόλις ψηφιστεί απο την Βουλή το νομοσχεδιο του Υπουργείου Οικονομικών να θεσπίσει έκτακτη διορθωτική διαδικασία ανάκλησης των αυξήσεων που επιβλήθηκαν την 1η-1-2022 στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων η Δημοτική Αρχή θα φέρει άμεσα πρόταση προς ψήφισει που θα ζητά την μείωση των αντικειμενικών αξιών στο Δήμο Ιθάκης.

Ο γενικός ενημέρωσε το δήμαρχο ότι το Υπουργείο λαμβάνει αυτή την απόφαση έτσι ώστε να διορθωθούν αδικίες που υπήρξαν κατά την προηγούμενη απόφαση που πάρθηκε και ότι οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από το Υπουργείο.