Επικυρώθηκε ο νόμος της Αραβέλλας Σιμωτά για βοήθεια σε θύματα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο επικύρωσε τον υπ’ αριθμόν A4967 νόμο, τον οποίο εισήγαγε στην Πολιτειακή Βουλή η ομογενής πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας Αραβέλλα Σιμωτά.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ σε δύο περίπου μήνες και θα παρέχει βοήθεια στα θύματα της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων. Οι πολιτειακές υπηρεσίες για τα παιδιά και τις οικογένειες (State Office of Children and Family Services), βάσει του νόμου πρέπει να ετοιμάσουν αφίσες οι οποίες θα ενημερώνουν τα θύματα της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων ότι με μόνο μια κλήση στον ειδικό αριθμό (1- 800) μπορεί να βοηθούν και να απελευθερωθούν από τη σκλαβιά και την εκμετάλλευση.

Η επικύρωση του νόμου έγινε την ίδια περίπου στιγμή που στην Αστόρια τελούνταν η τελετή μετονομασίας της 29ης Οδού στην Αστόρια σε Οδό «Θεόδωρου Λεουτσάκου» και η ομογενής πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι ποιεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ίδια και όλους όσοι αγωνίστηκαν για την έγκριση και επικύρωση του εν λόγω νόμου.

«Ο νόμος ετούτος προβάλλει ζωτικές πληροφορίες σε χώρους ορατούς για τα θύματα της παράνομης διακίνησης και τους παρέχει τη δυνατότητα να απελευθερωθούν από την ειδεχθή σκλαβιά της σύγχρονης εποχής. Η πολιτεία και η κοινωνία πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την πάταξη της τρομερής υποδούλωσης των ανθρώπων», δήλωσε στους δημοσιογράφους η ομογενής πολιτικός.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον δικαστή του Ανωτάτου Πολιτειακού Δικαστηρίου Λι Ρίτσαρντ Πράις και τον Δικηγορικό Σύλλογο του Μανχάταν, οι οποίοι έφεραν στην προσοχή της το τόσο σπουδαίο ζήτημα και στήριξαν με πάθος τις προσπάθειές της για την εκπόνηση του νομοσχεδίου και την έγκρισή του από τη Βουλή.

«Αν εσείς ή κάποιος άλλος που εσείς γνωρίζετε έχει οδηγηθεί σε σεξουαλική, εργασιακή εκμετάλλευση, είτε οποιαδήποτε άλλη παράνομη δραστηριότητα, καλέστε το National Human Trafficking Resource Center στο 1-888-373-7888 προκειμένου να βοηθηθείτε και να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες που παρέχει το εν λόγω Κέντρο», επεσήμανε η κ. Σιμωτά.

Η Αραβέλλα Σιμωτά, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι γέννημα και θρέμμα της Αστόριας, εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2010 και ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που είχε εκλεγεί ποτέ στην Πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης.

Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντά της και έκτοτε επανεκλέγεται θριαμβευτικά.

september-11th-hero-honored-with-street-co-naming-lieutenant-theodore-leutsakos-way-dsc_7520
Η ομογενής πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας Αραβέλλα Σιμωτά κατά τον χαιρετισμό της στην μετονομασία της 29ης Οδού στην Αστόρια σε Οδό «Θεόδωρου Λεουτσάκου». Διακρίνονται επίσης ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

(ekirikas)