Επιστολή προς τον τ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Αξιολογότατε, λογιότατε, ασυνήθιστε, αθόρυβε, Αθεε, απάνθρωπε λληνα, κάτοχε αξιώματος γενοκτονίας μας, όχι δια των όπλων, αλλά δια των …γραμμάτων σου.

Καίτοι υπέρβαρος -και εν τίνι τρόπω βάρβαρος-, ήθελα να μάθω πως αισθανόσουνα όταν είχες υπό τις διαταγάς σου πολυμορφωμένους καθηγητές Πανεπιστημίων, έστω και αν αυτοί ήσαν ολιγοβαρείς, ισχνοί! Δεν νομίζω πως επεβάλλεσο δια του περιεχομένου της ασυλίας σου, αρκούντως προεχούσης και ταλαντευομένης.

Και φυσικά θα αξίωνες να πειθαρχούν άπαντες ταις εντολαίς σου, ως Προϊσταμένης αυτών Αρχής! Και εις των εκκλησίαν έθεσες την Αριστερά χείραν σου …επιτυχώς.

Νικολάκη μας, ένας κακοήθης ισχυρίζετο πως ό,τι έκανες ήταν προϊόν, γέννημα και θρέμμα κομπλεξισμού. Και σιχτίριζαν εσέ και τ’ αφεντικά σου, τον Αλέξιον τον Α’, δια την επιλογή του προσώπου σου, στην προσηκουσάν σε θέση!

Εγώ όμως, δεν δέχομαι την κατηγορία με τίποτις! Ιδιαιτέρως εκτιμώ τις καινοτομίες σου στα Θρησκευτικά! Πολύ καλά έκανες για την Μουσουλμανοποίηση των Ελληνόπουλων, αφού σε λίγα χρόνια -σε όποιο μέρος της χώρας θα κυματίζει η Σημαία μας, θα αποτελούν την μειοψηφίαν. Φρόντισες για το μέλλον τους. Τώρα πρέπει άμεσα, τα αδέσποτα παιδάκια των λαθρομεταναστών, να τα Ελληνοποιήσεις, να ξαναδοξασθεί η Ορθοδοξία και η Πατρίς ημών! Μόνο τα τετράποδα εκ Σκοπίων θα Ελληνοποιούμε; Εεε;

Αλλοι τινές, επιμένουν και διαδίδουν πως η υπερέκριση χολής του σκοτιού σου, ανέρχεται στο στόμα σου, προφέρεις τα Ελληνικά σου πιστοποιόντας τα ΦιλοΕλληνο”Μακεδονίτικα”, δίκαια, ιστορικά φρονήματα των Σλάβων, των απογόνων του Μέγα Αλεξάνδρου. Και όταν ξαναπάς στον Γοργοπόταμο, ιπποπόταμε, εξιστορίσου αναλόγως.

Ηθελα ναξερα -αν ο διάολος σπάσει το Αριστερό του πόδι, μετά από …πάρα πολλά χρόνια και πέσει στο γκρεμό ο Συριζανελαϊκος περιοδεύων θίασος-, θα μπορείς να κυκλοφορείς -έστω κι’ αν χάσεις 60 κιλά ξύγκια-, ελεύθερα, ή θαχεις φροντίσει από τώρα καμία βουνίσια τρύπα να χωθείς και να ζεις ως Αρχαίος Ελλην (ας πούμε); Πιθανότατα να έχεις παρέα και τον ψηλό …της Υγείας, τον τραγομουσούδα, οπότε θα σου παρέχεται δωρεάν ιατρική περίθαλψη.

Θα ήταν παράληψη να σημειώσω τις …βελτιώσεις που έκαμες στην Ιστορία. Ηταν η δευτερη δόξα σου και γι’ αυτό βραβεύτηκες με “άριστα” από τον …Ποιμενάρχη!

Είσαι πολύ κουρασμένος. Σε κούρασα κι’ εγώ. Τώρα που δεν αναδομήθηκες, που έμεινες απ’ έξω -σατανικαίς δυνάμοις- ελπίζω να εύρεις τον ύπνο σου. Να κοιμηθείς μακαρίως. Και πίστεψέ με, το Χριστεπώνυμον κοινόν εθλίβη σφόδρα. Ημείς δε φιλοκαλούμεν μετ’ εντελείας, αναπολούντες τις λαμπρές ημέρες της υπουργείας σου και αναπέμπομεν προς Κύριον αδιαλείπτως, μεταμεσονυκτίους δεήσεις, γονυπετείς, μετ’ ανημμένων κηρίων και ευμεγέθων λαμπάδων λευκών δεόμεθα δια την μακροζωϊαν σου. Οχι πως αν χαθείς, θα χαθούμε γιατί, η Ελλάδα ποτε δεν πεθαίνει!

Συνιστώμεν σοι, φιλικώς ίνα μη προς την Λεγεώνα εκδηλώσεις ποιάν τινά δυσφορίαν ή πικρίαν δακρύβρεκτος, ή και αντίσταση προς αποφυγήν κακού τέλους σου, ανεπιθύμητος τοις πάσιν!

Οι προαχθέντες Νεοφώτιστοι σύντροφοι, ως υπουργοί, ο φωνακλάζων ιατρός Παπαχριστόπουλος και ο Αρχαιόφρων Ελλην εκ Κρήτης Ζούραρις, πληροφοριθέντες το θεάρεστον γεγονός έχασαν προσωρινώς το φως των! Αν δύνασαι, φώτισε τους άτυχους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσις Ελλάδος, αντιληφθείς την απουσίαν σου από την πρόσφατον ορκωμοσίαν, κατέρρευσε κάθιδρως! Συνελθών μετά 3ωρον υπό κλιμακίον εξεχόντων ιατρών και ευχών του Κλήρου ανεφώνησεν ελληνιστί και Λατινιστί «Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!»

Ο αμετανόητος φίλος σου, ασπάζομαι Αριστεράν και Δεξιάν σου

ΥΓ (κυκλοφορεί)

Των χοίρων το ομοίωμα, των θαλασσών το κύτος, δεν ανεδύθη πρόσφατα εις Υπουργού Καθήκον. Τον των γραμμάτων έμφορτον, απέμπεψαν εν σταύλω, δια την συγκατοίκησιν μετά πολλών αιγάγρων! (έκαστος εφ’ ω ετάχθη…)