Επιστολή στο «Παιδί τση πιάτσας» για την βουλευτή Aφροδίτη Θεοπεφτάτου

Α. Θεοπεφτάτου

Αγαπητό μου “Παιδί τση Πιάτσας”,

Επειδή τα τελευταία χρόνια, από κάποιους “κατ’ εντολή υπηρέτες των κατ’ εντολήν ειδήσεων, απόψεων, σχολίων κ.λπ.” ακούγεται κατά κόρον ότι η βουλευτίνα μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου είναι απούσα από κάθε τι που αφορά και δρα στην Κεφαλονιά (τσιμουδιά εν τω μεταξύ για την Ιθάκη!), υποχρεούμαι να καταθέσω τα εξής:

• O ρόλος του βουλευτή, για τον οποίο ψηφίζεται από τον λαό, δεν είναι να τρέχει τις ρούγες και τα καντούνια να δει που είναι οι τρύπες στους δρόμους, που λάσπωσε όταν έβρεξε, ποια χαντάκια άνοιξαν ή έκλεισαν.
• O ρόλος του βουλευτή, σύμφωνα με το Καταστατικό Λειτουργίας της Βουλής, είναι νομοθετικός, δηλαδή η ψήφιση των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου, καθώς και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος προς την Κυβέρνηση.

• Oι βουλευτές καταθέτουν στη Βουλή προτάσεις νόμων, τροπολογίες και προσθήκες, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα για την υποβολή τους.
• O βουλευτής βέβαια, πρέπει να ενημερώνεται για τα τοπικά θέματα και προβλήματα από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειάρχες, Προέδρους Oργανισμών κ.λπ.

• Oι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούται να παρέχουν πληροφόρηση και συνεργασία στο βουλευτή, να τον καλούν όποτε χρειάζεται σε κοινές δράσεις, προκειμένου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάθε τόπου-Νομού, να προωθεί, σε συνεργασία με τους αιρετούς τοπικούς εκπροσώπους, τα προβλήματα στα Κέντρα Αποφάσεων (Υπουργεία κ.λπ.) προς εξεύρεσης λύσης τους (χρηματοδοτήσεις, προσλήψεις κ.λπ.).
• O βουλευτής δεν είναι ο “από μηχανής Θεός”, ο οποίος για κάθε μικρό ή μεγάλο έχει τη “λύση στο τσεπάκι” και πρέπει να είναι ο μόνος υπόλογος για κάθε τι στραβό και ανάποδο κάθε τόπου.

• Oι κυρίως αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων είναι οι αιρετοί των OΤΑ, οι οποίοι γι’ αυτόν και μόνον τον σκοπό τους εμπιστεύθηκε έκαστη φορά ο κόσμος: Για να επιλύσει τα τοπικά προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη, να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα ανάπτυξης και ευημερίας, να δημιουργεί προϋποθέσεις με βάσεις και επιχειρήματα, και να τρέχει, μέχρι να …”ματώσουν τα ποδαράκια του” να “καπαρώνει” και τις υπογραφές που απαιτούνται, αλλά και να βρίσκει και τα λεφτά που χρειάζονται μέσω προγραμμάτων ή απ’ άλλες πηγές χρηματοδότησης!
Και κάτι τελευταίο: Γιατί η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου να είναι υπόλογη για κάθε στραβό και ανάποδο που συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο που δεν έχει …”ΙΣΙΩΣΕΙ”, και τόσα χρόνια δεν ήταν ανάλογα υπόλογοι οι προηγούμενοι βουλευτές, όπως ο Αλέκος Καλαφάτης, ο Αλέξανδρος Παρίσης, ο Σπύρος Μοσχόπουλος κ.λπ., κ.λπ.
Βέβαια, στους πάντες είναι γνωστόν, ότι, ό,τι αρνητικό ακούγεται για την βουλευτίνα από συγκεκριμένη …παρεούλα του Νησιού μας, οφείλεται στο …”ζήλεια ψώρα”, που λέει και ο λαός, ή στο “δεν είναι δυνατόν, αυτή από το πουθενά στη Βουλή” και πολλά άλλα, που λόγω χώρου στη στήλη σου, αγαπητό μου “Παιδί της Πιάτσας”, δεν αναφέρω, τουλάχιστον προς το παρόν!
Με απέραντη εκτίμηση στην “παιδική σου ειλικρίνεια”,

Φανατικός αναγνώστης της στήλης σου