Επιστολή της βουλευτού Αφροδίτης Κεκάτου για στήριξη της πρωτοβουλίας του Βαγγέλη Κεκάτου

Η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου απέστειλε επιστολή στην Ευρωβουλευτή και Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας κ. Silvia Costa, προκειμένου να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελου Κεκάτου, για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού με την ονομασία «Ευρωπαϊκό Νησί Πολιτισμού» (European Island of Culture).

Η Βουλευτής τόνισε ότι τα νησιά μας αποτελούν στοιχεία πολιτισμού και φυσικού πλούτου και ως εκ τούτου η δημιουργία ενός πολιτιστικού δικτύου των νησιών ενισχύει τις ευρωπαϊκές αξίες. Εκτός των άλλων Ευρωβουλευτών, συμμετείχαν στη συζήτηση ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Στέλιος Κούλογλου.

Για την εδραίωση του θεσμού συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας (working group) στο Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη στις 8/2/2017 και ώρα 18:30.

Η επιστολή της βουλευτού έχει ως εξής:

Προς: κ. Silvia Costa

Ευρωβουλευτής και

Μέλος της Επιτροπής Θεμάτων Πολιτισμού και Παιδείας

Θέμα: Επιστολή υποστήριξης για την καθιέρωση του θεσμού «Ευρωπαϊκό Νησί Πολιτισμού»

Αγαπητή κ. Costa,

Σας αποστέλλω την επιστολή προκειμένου να υποστηρίξω την πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελου Κεκάτου για τη δημιουργία του θεσμού «Ευρωπαϊκό Νησί Πολιτισμού». Στόχος του θεσμού είναι να συνδέσει πολιτιστικά τα Νησιά της Ευρώπης.

Ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, έχω ιδίαν γνώση και εμπειρία όσον αφορά στις ιδιαιτερότητες και στον τρόπο ζωής των κατοίκων των νησιών, καθώς και, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απομονωμένα. Υποστηρίζω πλήρως αυτήν την προσπάθεια διότι πιστεύω πως θα έχει θετικά αποτελέσματα, τόσο στην αλληλεπίδραση μεταξύ των Νησιών της Ευρώπης, όσο και στην αλληλεπίδραση των τοπικών κοινωνιών με τους επισκέπτες.

Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί στην αναβίωση και στην ανάδειξη των διαφορετικών πολιτισμών και εθίμων. Επίσης, θα βοηθήσει τα Ευρωπαϊκά Νησιά να αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες όλο το χρόνο και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Τέλος, είμαστε πεπεισμένοι ότι ο θεσμός αυτός θα ενισχύσει τις Ευρωπαϊκές Αξίες, οι οποίες είναι θεμελιωμένες στο Σεβασμό, τον Πολιτισμό, την Αλληλεγγύη, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Στις σημερινές δύσκολες εποχές, τέτοιες πρωτοβουλίες χαρακτηρίζονται εξαιρετικά ενθαρρυντικές για το μέλλον του κοινού μας τόπου, την Ευρώπη.

Με εκτίμηση,

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Ευάγγελος Kεκάτος