Επιστολή της ΕΠΣΚΙ στον υφυπουργό Αθλητισμού

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής

Η ΕΠΣΚΙ έστειλε την ανω επιστολή:

Προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη Ελευθέριο

Κύριε Υπουργέ,

Μια νέα ποδοσφαιρική χρονιά ξεκινά μόνο που φέτος οι συνθήκες διαφέρουν από τα προηγούμενα χρόνια. Η εναρμόνιση στο νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19 είναι αναγκαία και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Οι αθλητές, οι προπονητές, και οι παράγοντες των σωματείων οφείλουν να ακολουθούν και εφαρμόζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει εκδώσει ειδικά για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

∆υστυχώς ένας από τους όρους που περιλαμβάνονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο είναι και η διεξαγωγή αγώνων άνευ θεατών. Τα ερασιτεχνικά σωματεία όμως στερούνται έτσι την στήριξη των φιλάθλων τους που εκτός από ψυχολογική έχει και οικονομική σημασία για αυτά καθώς τα εισιτήρια που κόβονται σε κάθε αγώνα αποτελεί βασικό οικονομικό πόρο για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να επανεξετάσετε το θέμα διεξαγωγής των αγώνων των ερασιτεχνικών σωματείων έστω και με την παρουσία κάποιου συγκεκριμένου αριθμού φιλάθλων καθώς εκτός των προαναφερόμενων ακούγεται αντιφατικό να διεξάγονται στα γήπεδα συναυλίες με πληρότητα θεατών 75% και αντίθετα να απαγορεύεται παντελώς η παρουσία θεατών σε αγώνες ερασιτεχνικών σωματείων.