Επιτυχής η συμμετοχή της τοπικής Eνωσης Ξενοδόχων στις Διεθνείς Εκθέσεις Tουρισμού της Ουτρέχτης και της Βιέννης

Η Ενωση Ξενοδόχων συμμετείχε ενεργά στις πρόσφατες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού στην Oυτρέχτη (Vakantiebe-urs) που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12-17/1 και στην Βιέννη (Ferien) 14-17/1.

Διαπιστώθηκε, και στις 2 εκθέσεις, πρωτοφανής ζήτηση πληροφοριών και διαφημιστικού υλικού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη αλλά και για τα άλλα Ιόνια Νησιά γενικότερα. Αυτό οφείλεται στην πρωτόγνωρη προβολή κύρους που έκανε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπως:
• Προβολή τηλεοπτικού σποτ όλο το Δεκέμβρη στο διεθνές ταξιδιωτικό κανάλι Travel Channel, με 70 εκατομμύρια τηλεθεατές-ταξιδιώτες μόνο στην Ευρώπη και στο οποίο συνεχίζεται η προβολή με banner.
• Προβολή τηλεοπτικού σποτ στο παγκοσμίου κύρους ειδησεογραφικό κανάλι CNN τον Δεκέμβριο μήνα.
• Ηλεκτρονική διαφήμιση μέσω της Google, η οποία εμφανίστηκε σε 167 εκατομμύρια ενδιαφερόμενους να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα και κάποιο νησί από όλες τις χώρες, από τις οποίες έχουν απευθείας πτήση τα Ιόνια Νησιά καθώς τα Βαλκάνια, η ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης και το Ισραήλ.

• Προώθηση του βίντεο της Περιφέρειας στο YouTube με 794.000 εμφανίσεις.
Στην Oυτρέχτη συμμετείχαμε σε ραντεβού που είχε κλείσει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπ. Γαλιατσάτος, ο οποίος και ήταν παρών, με τους Tour Operator που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας, οι οποίοι το μόνο που ζήτησαν ήταν «ποιοτικά κρεβάτια». Συμφωνήσαμε να στείλουν πωλητές τουριστικών πακέτων και δημοσιογράφων για την περαιτέρω προβολή μας.

Eγινε μεγάλη προσπάθεια από τον τουριστικό πράκτορα κ. Κιμ. Γασπαράτο με την υποστήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και της Ενωσής μας, για να επανέλθει από το 2017 ο Τ.O. Corendon, κάτι το οποίο θα γίνει φυσικά εφόσον διασφαλίσουμε τον ποσοτικό και ποιοτικό αριθμό κρεβατιών που ζητήθηκε.
Επίσης, έγιναν επαφές με στελέχη του γραφείου Ε.O.Τ. Oλλανδίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου και συμφωνήθηκε με την διευθύντρια κ. Ελένη Σκαρβέλη, να είναι τιμώμενη περιοχή κατά την διάρκεια της επόμενης Vakantie-beurs η Κεφαλονιά και η Ιθάκη.

Στην Oυτρέχτη εκτός από την Ενωσή μας που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο και τον Εφορο Δημ. Σχέσεων κ. ομηρο Κωστόπουλο, παρών από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη ήταν και οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Νέστωρας Γουλάτος, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Θανάσης Καραπέτσας και Κίμωνας Γασπαράτος.
Στην έκθεση της Βιέννης διαπιστώθηκαν τα ίδια πράγματα και με δεδομένο ότι αυξάνονται οι πτήσεις και οι αεροπορικές θέσεις θα έχουμε αύξηση από Αυστριακούς Τουρίστες.

Η Ενωσή μας εκπροσωπήθηκε από την κ. Oύρσουλα Καρακασιάν, η οποία είναι Γερμανόφωνη και εξυπηρετούσε το κοινό υπό την επίβλεψη του αντιπεριφερειάρχη κ. Σπ. Γαλιατσάτου.

(Από την Ενωση Ξενοδόχων)

img_1886
Δύο φωτό από την συμμετοχή της Ενωσης Ξενοδόχων στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού Ουτρέχτης και Βιέννης