Επιτυχημένη έκθεση και ποιητική παρουσίαση του Κώστα Ευαγγελάτου

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση προσωπικοτήτων της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής έγιναν τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης “Θάλασσα…Αγάπη μου” καθώς και η ποιητική παρουσίαση του εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου στα πλαίσια του 3ήμερου Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης που παραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Ελληνογαλικού Συνδέσμου στην Αθήνα.

Τιμητικές προσφωνήσεις για τον τιμώμενο έγιναν από τον Πρόεδρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου κ. Νίκο Αγγελή και την κ. Αργυρούλα Pappas- Τσιώτα, εικαστικό-εκπαιδευτικό, διοργανώτρια της έκθεσης και της εκδήλωσης.

Οι ομιλητές ναφέρθηκαν στην διαχρονική και παραγωγική, διεθνή πορεία του Κώστα Ευαγγελάτου, ο οποίος είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΕΛ), μέλος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και άλλων πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών συλλόγων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος διάβασε για πρώτη φορά χαρακτηριστικά ποιήματα του από την νέα ποιητική συλλογή του “Εγκόλπια Ιάματα” (2016-2024), που μόλις εκδόθηκε από τις εκ. Ατέχνως.

Στο πιάνο ερμήνευσε τα έργα του “Θαλασσινές εικόνες”, “Ηλιαχτίδες”, “Νοσταλγία” και “Μετά τη βροχή” ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης, λογοτέχνης Γιώργος Μαρινάκης, Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), εντυπωσιάζοντας τους φιλότεχνους με την εκφραστική του δεξιοτεχνία..

Μετά την ολοκλήρωση της ποιητικής παρουσίασης ο Κώστας Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης και τους πολλούς παριστάμενους. Ευχαρίστησε επίσης τον ανθοδέτη Κώστα Ιωαννίδη, την σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιωσηφίνα Σάρρου και τον Ντάνυ Μαρτζώκα, συνεργάτη του στο Art Studio Est, στο Αρχείο Fototanism και την Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη για την διακόσμηση, τις καλλιτεχνικές προσφορές, την φωτογράφηση και το στήσιμο της έκθεσης. Ακολούθησε κοκτέιλ στο φιλόξενο χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέα την πλατεία Κολωνακίου.