Επιτυχημένο το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας το πράσινο και το παιχνίδι στην πόλη»

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας το πράσινο και το παιχνίδι στην πόλη», το οποίο περιλάμβανε Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και Βιωματικές Δράσεις για μαθητές.

Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σχολείο, η υλοποίηση του προγράμματος αυτού στην Κεφαλονιά, διοργανώθηκε από το Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου σε συνεργασία με την WWF Ελλάς και τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων B/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης Κεφαλληνίας.

Το πρώτο μέρος της δράσης απευθυνόταν σε μαθητές και έγινε το πρωί στο χώρο του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς με τη συμμετοχή 192 περίπου μαθητών.

Το απόγευμα η δράση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 37 περίπου εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στον Κήπο του Νάπιερ και στις εγκαταστάσεις του νέου Σχολικού Συγκροτήματος του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου στο Φαραώ.

Από τις κυρίες Νάνσυ Κουταβά και Σοφία Αξωνίδη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς, παρουσιάστηκε με βιωματικό τρόπο η αξιοποίηση της καινοτόμας εφαρμογής Greenspaces του WWF Ελλάς στην καθημερινή ζωή των παιδιών και των μεγάλων.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να δημιουργήσει ενεργούς πολίτες ικανούς να εκτιμούν τους ελεύθερους χώρους πρασίνου στην πόλη, να τους διατηρούν σε καλή κατάσταση και να διεκδικούν την καλή συντήρησή τους από τις αρμόδιες αρχές.

Οι εκπαιδευτικοί έμαθαν μαζί με τους μαθητές τους, να παρατηρούν τη φύση γύρω τους, να καλλιεργούν τη νατουραλιστική τους νοημοσύνη, να παίζουν και να χαίρονται τους ελεύθερους χώρους στην πόλη.

Με την εφαρμογή Greenspaces, οnline ή χειρόγραφα, είναι πλέον εφικτό να αξιολογήσει κανείς τους χώρους πρασίνου, τις πλατείες και τις παιδικές χαρές της πόλης του.

Με αυτό τον τρόπο όλοι μπορούμε γίνουμε ενεργοί πολίτες και να βοηθήσουμε το WWF να δημιουργήσει αυτή τη μεγάλη βάση δεδομένων με τους χώρους πρασίνου των πόλεων.

Έτσι, γινόμαστε μέρος της λύσης.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν, μαθητές και εκπαιδευτικούς, τις Εκπαιδεύτριες Νάνσυ Κουταβά και Σοφία Αξωνίδη της WWF Ελλάς , τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεφαλληνίας, Γεράσιμο Γαλανό και Ευαγγελία Σκιαδαρέση, καθώς και τον Δ/ντή του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου κ. Κοσμάτο Ιωάννη που μας παραχώρησε την αίθουσα για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς.