Επιφυλακτικοί οι Αγγλοι, αλλά ονειρεύονται το καλοκαίρι!

Επιφυλακτικοί αλλά και κάνοντας όνειρα για το επόμενο καλοκαίρι, που όλοι ελπίζουν ότι η πανδημία θα έχει καταπολεμηθεί, αν και δύσκολα θα αποτελεί ανάμνηση, ήταν χθες οι πρώτοι Βρετανοί που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε προχθές ένα πρώτο βήμα στη μακρά και επίπονη εκστρατεία για τη νίκη ενάντια σε ένα ιό που έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως. Οι μαζικοί εμβολιασμοί ξεκίνησαν με μία 90χρονη να γίνεται το πρώτο άτομο που κάνει το εμβόλιο της Pfizer εκτός του πλαισίου των δοκιμών και παροτρύνοντας τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά της. 

Εκτός όμως από το Ηνωμένο Βασίλειο, σήμερα αναμένεται να πάρει έγκριση το εμβόλιο της Pfizer και στις ΗΠΑ από τον αρμόδιο οργανισμό (FDA), με τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να δηλώνει προχθές πως στις πρώτες 100 ημέρες θα εμβολιαστούν περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι. Όσο για την Ευρώπη, η έγκριση του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να δοθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, με τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να ετοιμάζονται για τη διανομή και διάθεση του εμβολίου στο κοινό. 

(iefimerida.gr)