Επι τάπητος τα προβλήματα της Ιθάκης, σε συσκέψεις με Στανίτσα και Θεοπεφτάτου

Δ. Στανίτσας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, είχαν η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσιος Στανίτσας και το μέλος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Ιθάκης, Κωνσταντίνος Καραβίας.

Τα αιτήματα που τέθηκαν στον Υπουργό αφορούσαν αφενός στη στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με μηχανικούς και αφετέρου στη χρηματοδότηση για δράσεις σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της λειψυδρίας στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα ως προς το δεύτερο σκέλος τα αιτήματα είχαν να κάνουν με την επισκευή της παλαιάς υδατοδεξαμενής στο Βαθύ, που βρίσκεται εκτός λειτουργίας τα τελευταία 8 χρόνια, με την προμήθεια δύο νέων δεξαμενών για Σταυρό και Πλατρειθιά, καθώς και με τις βλάβες του δικτύου ύδρευσης, στις οποίες οφείλονται πολύ σημαντικές απώλειες υδάτων. Από την πλευρά του ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου Ιθάκης

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, προηγήθηκε σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιάννη Μπενίση και στελέχη της ΕΥΔΑΠ, όπου και συζητήθηκε η συνεργασία της ΕΥΔΑΠ με το Δήμο Ιθάκης. Προβλέπεται μάλιστα άμεσα να μετακινηθούν κλιμάκια της επιχείρησης στο νησί για να σχεδιαστεί και να αποφασιστεί επί τόπου η καλύτερη δυνατή λύση αυτής της χρόνιας αδυναμίας.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης