Ερχεται σήμερα αεροπορικώς η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου, θα διαμείνει στο Lassi Hotel

H περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου

Τρεισήμισι χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014, φθάνει σήμερα το μεσημέρι αεροπορικώς στην Κεφαλονιά η περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, η οποία, ως γνωστόν, φέρνει στην τσάντα της την πολυσυζητημένη επιταγή των 5.000.000 Ευρώ (μείον 25.000 φόρο!) για τους σεισμόπληκτους της Παλικής.

Η κ. Δούρου θα διαμένει στο ξενοδοχείο Lassi Hotel και θα συναντηθεί σήμερα (6 μ.μ.) με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο το πρωΐ θα συνατηθεί με τον περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, όπου και θα παραδώσει την επιταγή των 5.000.000 Ευρώ.

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας έχει ως εξής:

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ωρα 10.00: Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην Παλική και συγκεκριμένα στα κτίρια και υποδομές που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014 (Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, ΕΠΑΛ, σχολείο Αγ. Θέκλης και κοινόχρηστοι χώροι).

Ωρα 11.15: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ομιλίες – συνέντευξη τύπου.

«Η δωρεά της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς του 2014 είναι παράδειγμα αλληλεγγύης και διαπεριφερειακής συνεργασίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τονίζοντας ότι «η συνεργασία των δύο Περιφερειών για την κατανομή των κονδυλίων υπήρξε υποδειγματική. Μέσω αυτής της συνεργασίας διαφαίνεται και ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες, με άμεσες διαδικασίες, αλληλεγγύη και συνεργασία».

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής που κάνει πράξη τη δέσμευσή της για τη δωρεά των 5εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά και περιμένω τη συνάδελφό μου την κα. Δούρου για να εξηγήσουμε από κοινού στο λαό της Κεφαλονιάς και των Ιονίων Νήσων το όφελος των συνεργασιών αυτών και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο Θ. Γαλιατσάτος.

Τα έργα που αφορούν στα 5εκ. ευρώ θα δημοπρατηθούν και θα εκτελεστούν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.