«Ερωτώ τους πολλούς και παντί τρόπω επικοινωνούντες μαζί μου…»

Ο Πρόεδρος του Τόπου Παναγής Σιμωτάς

Μας γράφει ο αγαπητός μας Πρόεδρος σχετικά με το χθεσινό μας δημοσίευμα για τη «λυπητερή» των 200.000.000 Ευρώ που μας στοίχισε ο «κούκος» του Κουτάβου στα 11 χρόνια με κλειστή Γέφυρα:
«Ερωτώ τους πολλούς και παντί τρόπω επικοινωνούντες μαζί μου, ευγενώς αγανακτισμένους και …”όψιμους” υπερασπιστές του “πολιτισμού” μας:¨ Εδιαβάσατε την επιστολή μου την σχετική; 9 στους 10, διαπιστώνω ότι έχουν …μεσάνυκτα σχετικά!! Κάποιοι εδιάβασαν μόνον πηχιαίον …τίτλον! Αλλοι …έβγαλαν το συμπέρασμά τους κατά τα Ελληνικά …”πρότυπα”! Εδιάβασαν, δηλαδή, την …αρχή και το …τέλος της!

Το σπουδαιότερον δε, είναι ότι οι εξαίρετοι και άκρως “ευαίσθητοι” αυτοί συμπατριώτες μας, ουδέποτε αντέδρασαν σε κάποιες από τις χιλιάδες (κυριολεκτικά) απελπισμένες μου, απλές αλλά και …έμμετρες γραπτές προ-ειδοποιήσεις, ότι “επίκειται …σαραβάλιασμα στα νερά του Κουτάβου της μοναδικής μας γέφυρας, αν συνεχισθεί η αδιαφορια και η εγκληματικη απαθεια των υπευθύνων”.
διεπιστωσα, επίσης, ότι ούτε που αντεληφθησαν οι “επαναστατούντες” ότι ως εργάτης των Oικονομικών, αναφερόμουν στο συνολικό κοστος το προκύπτον από την αχρήστευση της γέφυρας (ως προς τον βασικόν σκοπόν της δημιουργίας της). Και βέβαια, ουδεις επέδειξε το ελάχιστον ενδιαφερον, για το εγκλημα το οποίον διεπράττετο εις βάρος της.
Θα μπορούσε να συνεχίσει να αποτελεί το “κόσμημα” που αποτελεί και υπό τις δέουσες προ-υποθέσεις συγχρονως να ανταποκρίνεται και στον ελάχιστον σκοπόν της αρχικής της ύπαρξης! Με μονοδρόμηση παράλληλη για ιδιωτικά μόνον οχήματα!

Ετσι και κατά εμπείρους ειδικούς, η γέφυρα θα εσυνέχιζε να λαμπρύνει την πόλη μας, ως αρχαιολογικό τουριστικό πολιτιστικό στοιχείο! την αχρηστεύση της, θα είχαμε μόνον το δικαιωμα, να αποφασίσουμε,  αν οι ειδικοί απεφάσιζαν ότι έτσι έπρεπε! κατι που δεν ίσχυε και δεν ισχύει, αγαπητέ μου κε διευθυντά»!