Ερώτηση για τη Πτέρυγα Βεργωτή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τον εξοπολισμό της πτέρυγας Βεργωτή του Γενικό Νοσοκομείου Αργοστολίου.

Η ερώτηση εστιάζει στους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκαν τα μηχανήματα από τις κλίνες ΜΕΘ του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος και στις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος.

Η ερώτηση αναφέρει:

ΘΕΜΑ: «Πτέρυγα Γ. και Μ. Βεργωτή του Γεν. Νοσοκομείου Αργοστολίου Κεφαλληνίας»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Αργοστολίου καθώς και σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου, της 2ας Ιουλίου 2020, πριν 12 χρόνια, το “Ίδρυμα Μάρη και Γιώργος Βεργωτής” έκτισε και εξόπλισε ολόκληρη πτέρυγα του Νοσοκομείου Αργοστολίου με πέντε κλίνες ΜΕΘ, υπό την προϋπόθεση το Ελληνικό Δημόσιο να την στελεχώσει. Δώδεκα χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει στελεχωθεί η ανωτέρω πτέρυγα, αλλά προσφάτως, πήραν και τα μηχανήματα από τις κλίνες ΜΕΘ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Γιατί απομακρύνθηκαν τα μηχανήματα από τις ως άνω κλίνες ΜΕΘ, του Νοσοκομείου Αργοστολίου και πού κατέληξαν;
  2. Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου άμεσα να λειτουργήσει η ανωτέρω πτέρυγα, του εν λόγω νοσοκομείου με την ανάλογη στελέχωση που προβλέπεται;

Ο ερώτων Βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος