Ερώτηση Δέρε στον δήμαρχο Γ. Κατσιβέλη

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ληξουρίου κατατέθηκε στον δήμαρχο ερώτηση σχετικά με την πρόοδο της αποκατάστασης του Δημοτικού θεάτρου Ληξουρίου:

κ. Δήμαρχε,

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τους σεισμούς του 2014 και μεταξύ των άλλων δημοσίων κτιρίων που είχαν υποστεί ζημιές είναι και το Κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου.

Το κτίριο αυτό είναι το μοναδικό κτίριο που μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις και γενικότερα η μη χρήση του αυτά τα 10 χρόνια έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνολικότερη πολιτιστική υποβάθμιση στην περιοχή μας.

Επιπλέον, ως παράταξη πριν περίπου 1,5 χρόνο είχαμε επισκεφτεί το κτίριο όπου και διαπιστώσαμε εκτεταμένες ζημιές από ανεπαρκή προστασία από την εισροή των όμβριων υδάτων, ζημιές σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, καθίσματα και άλλα που ουδεμία σχέση έχουν με το σεισμό.

Ερωτάσθε:

  1. Πότε θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο λόγω του σεισμού;
  2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου;
  3. Στη συγκεκριμένη εργολαβία έχουν προβλεφθεί να γίνουν μόνο οι οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης ή θα γίνουν και εργασίες αποκατάστασης και αναπλήρωσης του κατεστραμμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού;
  4. Πότε υπολογίζεται να είναι πλήρως λειτουργικό το Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου;

Με εκτίμηση,

Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ελένη Δερέ