Ερώτηση Λοβέρδου για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου

Ανδρέας Λοβέρδος

Ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί  στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο», κατέθεσε στη Βουλή ο τ. υπουργός και βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Προς τον υπουργό Υγείας

Κύριε υπουργέ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου “Μαντζαβινάτειο” έχει περιέλθει εδώ και αρκετό καιρό σε μια πρωτοφανή υποβάθμιση των παροχών υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, το Μαντζαβινάτειο Ίδρυμα και ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου διαμαρτύρονται τα τελευταία δυο χρόνια για την όλη κατάσταση που επικρατεί και καταγγέλλουν ότι πλέον το νοσοκομείο είναι ουσιαστικά χωρίς ιατρικό προσωπικό και με το νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της αντοχής του.

Ερωτάσθε:

Α) Πόσοι γιατροί, σε ποιες βαθμίδες και με ποιες ειδικότητες υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο «Μαντζαβινάτειο» Νοσοκομείο;

Β) Πότε συγκεκριμένα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη των 3 θέσεων για το ιατρικό προσωπικό, όπως αναφέρει ο Διοικητής του νοσοκομείου σε πρόσφατη ανακοίνωση του;

Γ) Ποιες συγκεκριμένα είναι οι ενέργειες που πραγματοποιεί σχετικά η 6η ΥΠΕ προκειμένου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, ιδιαίτερα εν’ όψει της τουριστικής περιόδου, να έχουν την κατάλληλη υγειονομική φροντίδα, όπως, επίσης, αναφέρει ο Διοικητής του νοσοκομείου στην ίδια ανακοίνωση του.

Αθήνα, 24 Απριλίου 2018

Ο ερωτών

Ανδρέας Λοβέρδος

To Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο