Ετσι θα είναι το iPhone 8. Kυρτή οθόνη και άπειρες δυνατότητες από το νέο smartphone της Apple

Μπορεί κανείς να μην ξέρει ακόμα πως θα είναι το iPhone 8, ωστόσο η Apple έχει βάλει στο τραπέζι ένα ευρύ φάσμα επιλογών για το νέο της smartphone.

Ένα δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» πριν από δύο ημέρες κάνει λόγο για «τουλάχιστον 10 διαφορετικά πρωτότυπα» που έχουν δοκιμαστεί,  μεταξύ των οποίων υπάρχει και μια έκδοση με κυρτή οθόνη.

Όπως αναφέρει η WSJ, εκτός από τη κυρτή οθόνη, η αμερικανική εταιρεία έχει ζητήσει από τους προμηθευτές της να αυξήσουν την παραγωγή λεπτών OLED οθονών και να αποστείλουν «πρότυπα οθονών με καλύτερη ανάλυση από τις αντίστοιχες οθόνες της Samsung». Έτσι, φαίνεται πως η νέα συσκευή θα φέρει και μια OLED οθόνη.

Ποια είναι τα οφέλη μιας OLED οθόνης από μια οθόνη LCD

Χωρίς να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, οι οθόνες OLED έχουν καλύτερη χρωματική απόδοση και καλύτερη αντίθεση, και δεδομένου ότι ο φωτισμός γίνεται για κάθε pixel και δεν είναι απαραίτητο να ανάβει ένα όταν είναι μαύρο, θα γίνεται οικονομία μπαταρίας. Ένα iPhone 8 με OLED οθόνη μπορεί να είναι λεπτότερο και να έχει μεγαλύτερη αυτονομία.

Ακόμα, φήμες υπάρχουν και για το πως θα φορτίζει η νέα συσκευή. Σύμφωνα με αυτές θα είναι ασύρματη και στο περιοδικό «Nikkei Asian Review» έκαναν λόγο για δοκιμές που πραγματοποιούνται από τη Foxxcon Technology σε «μονάδες ασύρματης φόρτισης» για λογαριασμό της Apple.

Το πώς θα είναι πραγματικά το iPhone 8 θα το ξέρουμε όταν ανακοινωθεί και επίσημα στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2017.