Ευαγγελινός: «Ξεκινάει η μεγάλη πορεία»

Το πρόσωπο της Χρονιάς, ο πρώτος των πρώτων μαθητής Ευαγγελινός Μιχελής

Στην Ιατρική Αθηνών εισήχθη ο αριστούχος μαθητής Ευαγγελινός Μιχελής, κάνοντας το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα.

Στην προσωπική του σελίδα στο FB, o Ευαγγελινός έγραψε σχετικά:

«Εκκίνηση, από τις πιο όμορφες λέξεις στην ελληνική. Περιλαμβάνει, άλλωστε, το ρήμα κινώ, δείγμα ζωής, νιότης, ελευθερίας, φιλοσοφία βιοτής! Απλούστερα; το ξεκίνημα.

Ξεκινά, λοιπόν, σήμερα ουσιαστικά μια μεγάλη πορεία για πολλούς από εμάς. Μια πορεία που θα χαράξουμε εμείς, την ευθύνη της οποίας την έχουμε πλέον εμείς και ουσιαστικά πάνω σε αυτήν επιδιώκουμε να χτίσουμε τις ζωές μας.

Φίλοι μου, συμμαθητές και συντοπίτες, αγαπητοί μου καθηγητές και δάσκαλοι που ζωγραφίσατε στο νου και την ψυχή μας, συγχορευτές, μουσικοί συνάδελφοι, συγγενείς και άγνωστοι από ολη την Ελλάδα που με αγκαλιάσατε, σας εύχομαι κάθε καλό και ωραίο από καρδιάς. Άλλη μια φορά, άλλη μια γενιά, αυτή του 2000, καλείται να εκκινήσει. Αντε να λύσουμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε παίδες, όπως λέγαμε και πριν από καιρό (αλήθεια, θυμάστε εσείς, συμμαθηταί;). Το πρώτο βήμα έχει γίνει, έπονται πολλά, ωραία και δύσκολα, συναρπαστικά. Σε όσους πέρασαν, αλλά και σε όσους δεν πέρασαν εκεί που θέλησαν εύχομαι δύναμη να έχουν να ακολουθούν το μονοπάτι που επέλεξαν συνειδητά. Θα δικαιωθούν, η προσπάθεια και η επιμονή δικαιώνονται και ποτέ, φυσικά, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως απώλειες οι φιλότιμες προσπάθειες ! Ένα απέραντο ευχαριστώ από εμένα θα είναι λίγο για την τόση αγάπη που έλαβα και τη στήριξη, όχι μόνο μετά αλλά και πριν, και αυτό έχει για μένα μεγάλη σημασία.

Ιατρική Αθηνών, λοιπόν, από Οκτώβριο.

Βρέχει εδώ στην Κεφαλονιά, μα δεν πειράζει.

Κεφαλονιά είναι εξάλλου!

Αφιερώνω ένα ελπιδοφόρο,-από τα πιο ελπιδοφόρα- τραγουδάκι:

Ξημερώνει*, νέοι και νέες

Και μεις σκορπιζόμαστε σε Αθήνα, Κρήτη, Γιάννενα, Θεσσαλονίκες και εξωτερικά.»

(*Ξημερώνει της Νανά Μούσχουρη).