Ευαισθησίες του άρχοντος

Οι αποφάσεις και ο σχεδιασμός της δημαρχιακής αρχής του τόπου προκαλεί από δυσάρεστη έκπληξη έως και έντονους προβληματισμούς.

Μεγάλη η σπουδή των ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Δήμαρχο να παρουσιάσουν το προφίλ του ευαίσθητου προς τις ευάλωτες ομάδες, ο οποίος με τις άμεσες και γρήγορες αποφάσεις του μεταφέρει το Ειδικό Σχολείο από τα Περατάτα στο Αργοστόλι, ώστε να συμβάλλει στην ποιότητα της μόρφωσης και της κοινωνικοποίησης των παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες.

Βέβαια, η ευαισθησία του περιορίστηκε όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή τη Fast track απόφαση του. Οι υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες ξεχάστηκαν. Το Καφενείο της Καμπάνας δεν ανέκτησε το χαρακτήρα της δημιουργικής απασχόλησης και ενσωμάτωσης στο κοινωνικό σύνολο για τα ενήλικα ΑΜΕΑ. Εκεί η ευαισθησία χάθηκε. Ακόμη την ψάχνει και η ευάλωτη οικογένεια που κατέλαβε τη δημοτική περιουσία στην πλατεία Μπακογιάννη. Την ίδια ευαισθησία αναζητούν και οι κάτοικοι της ευάλωτης περιοχής των Λαϊκών Κατοικιών που ξύπνησαν μια μέρα σε καταυλισμό. Πού είναι λοιπόν το ενδιαφέρον του ανθρωπιστή Δημάρχου για τους υπόλοιπους ευάλωτους; Βρίσκεται μήπως στην ομηρία και την απαξίωση που τους προσέφερε;

Όσο για την ευαισθησία για το κυκλοφοριακό θα καταγραφεί για την πρωτοτυπία της! Τι λεωφορεία, τι λεωφορειάκια παίρνουν άδειες για την καλοκαιρινή περίοδο. Φυσικά, επέρχεται το κυκλοφοριακό χάος για όλους, ντόπιους και τουρίστες. Αξιοσημείωτη δε είναι και η ευαισθησία για τα ζώα. Όταν παγκοσμίως υπάρχει έντονο κύμα αντιδράσεων για τις ζωήλατες άμαξες και τη διαβίωση των ζώων μέσα στον καύσωνα, αναγγέλλονται χωρίς ντροπή.

Για αυτό αποφάσισε το προσωρινό πάρκινγκ στο Παλαιό Νοσοκομείο. Βέβαια, η ποιότητα ζωής των περιοίκων ούτε που αναφέρθηκε και κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτή. Και φυσικά για τους ευάλωτους ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ ούτε κουβέντα. Όμως το φιλέτο αυτό είχε ξαναζητηθεί από τον Δήμαρχο, από τον προηγούμενο Διοικητή του Νοσοκομείου, ώστε να στεγάσει–πάλι προσωρινά-την ευάλωτη οικογένεια που έχει καταλάβει τα δημοτικά κτίρια στις Λαϊκές Κατοικίες. Όταν αρνήθηκε, τότε τα εξαπτέρυγα του άρχοντος τον κατηγόρησαν ως μη ανθρωπιστή. Το φλερτ αυτό, λοιπόν φαίνεται πως ξεκίνησε από την αρχή της θητεία του Δημάρχου. Μήπως και αυτό προσωρινά θα το «αξιοποιήσει» όπως το άλσος της Καλλιθέας;

Η προχειρότητα έκδηλη, το όραμα απόν, η υποκρισία παρούσα. Προχειροδουλειές, προσωρινότητα άρα και αμφίβολη νομιμότητα, παρωχημένα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αποτέλεσμα, οι δημότες να μπαίνουν σε κυκεώνα που δύσκολα θα ξεμπλέξουν.

Σε ώρες, μετά σε μέρες υποσχόταν ο Δήμαρχος να απελευθερωθεί η δημοτική περιουσία. Πέρασαν κοντά τρία χρόνια και τίποτε δεν έγινε. Αυτή η στάση πρέπει σε όλους να χτυπήσει το καμπανάκι για τι περιμένει ανά πάσα στιγμή τον τόπο.