Ευχαριστήριο από την πρόξενο της Γαλλίας

Ευχαριστήριο προς τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό, Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας και Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» και την Τοπική Κοινότητα Λακήθρας απέστειλε η Επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά κ. Εμμανουέλλα Σιναγκρά.

To ευχαριστήριο απεστάλη για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 με θέμα “Ιστορία και Λαογραφία της Λακήθρας-Η υιοθεσία του χωριού από τους Γάλλους την περίοδο των σεισμών του 1953, στην δύσκολη εκείνη ώρα «μηδέν» για τα νησιά μας.“ Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ.

Το ευχαριστήριο αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε του Ριφόρτσο, Κύριε Πρόεδρε της Κοινότητας Λακήθρας,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ τόσο για την ιδιαίτερα σηµαντική πρωτοβουλία σας όσο και για την επιτυχημένη εκδήλωση που συνδιοργανώσατε µε σκοπό την ανάδειξη του πολιτισµού και της ιστορίας της Λακήθρας μέσα από το φωτογραφικό υλικό σας.

Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για την τιμή που έγινε στο πρόσωπο µου και δια αυτού στο Γαλλικό Έθνος.

Το φωτογραφικό σας υλικό ζωντάνεψε στις µνήµες των παλαιότερων και φανέρωσε στις νεότερες γενιές τις τραγικές συνέπειες του καταστροφικοό σεισµού στην Κεφαλονια τον Αύγουστο του 1953.

Επίσης ανέδειξε σηµαντικές πανανθρώπινες αξίες όπως ο αλτρουϊσµός και η αλληλεγγύη των Εθνών, και μεταξύ αυτών και του Γαλλικού Έθνους που βοήθησε στην ανοικοδόµιση της Λακήθρας.

Από τότε πολλά πράγµατα έχουν αλλάξει στον κόσµο µας, εκείνο όµως που δεν άλλαξε είναι η αγάπη της Γαλλίας για την Κεφαλονιά µας.

Με εκτιµηση

Εµμανουέλλα ΣΙΝΑΓΚΡΑ

Επιτιµη Πρόξενος της Γαλλίας