Ευχαριστήριο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου

Α. Ζαπάντη

Από το Δημοτικό Γηροκομείο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στις 11 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ιδρύματος ενημερωτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών από το ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ (Τομέας Κεφαλληνίας). Το σεμινάριο διεκπεραιώθηκε από την εκπαιδεύτρια – διασώστρια του ΕΚΑΒ, κα Βίκυ Κοκολίνη, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την τόσο επιτυχημένη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα υλοποίηση του. Η ενημέρωση που μας έγινε περιλάμβανε δράσεις για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), για χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αντιμετώπιση πνιγμονής, ορθή τοποθέτηση θύματος σε πλάγια θέση και ορθή κλήση των 166 και 112, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Το επιστημονικό υπόβαθρο της κας Κοκολίνη και η μεγάλη μεταδοτικότητά της μας βοήθησαν να προσεγγίσουμε με περισσότερη ευκολία την εκπαίδευση πάνω σε τόσο ζωτικής σημασίας βασικές γνώσεις και δεξιότητες.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστούμε και το ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την εξαιρετική ενημέρωση προς το προσωπικό μας και ευελπιστούμε σε παρόμοιες μελλοντικές δράσεις συνεργασίας.

Η Πρόεδρος

ΑΝΝΑ ΖΑΠΑΝΤΗ