Ευχαριστίες και ευχαριστημένοι

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νίκο Βαλλιανάτο

Γράφει ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ


Πολύς ο λόγος για τις ευχαριστίες των τοπικών αρχόντων σε υπουργούς, υφυπουργούς, πρωθυπουργό. Πολλές επίσης και οι μεταξύ των τοπικών αρχόντων ευχαριστίες. 

Λογικό και πρέπον είναι να ευχαριστούν τους ανωτέρους τους και την κεντρική διοίκηση για το ενδιαφέρον και την προθυμία να αφουγκραστούν τα προβλήματα του νησιού. Λογικό όμως, δεν είναι να αλληλοευχαριστιούνται, και ο ένας να δείχνει την ευγνωμοσύνη του στον άλλον, αφού εκ του νόμου οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος του τόπου. Είναι υποχρέωση των δημοτικών αρχόντων να μεριμνούν για το καλό της πόλης και των πολιτών. Για ποιο λόγο αυτές οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις για το αυτονόητο; Πρέπει να εξάρουμε το κόψιμο των κλαδιών ή τη συγκομιδή των απορριμμάτων ή την αλλαγή μιας λάμπας;

Το αξιοπερίεργο είναι πως οι πολίτες δεν τους ευχαριστούν, διότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχαριστημένοι. Υπάρχει ένα έντονο κλίμα δυσαρέσκειας, απογοήτευσης ακόμα και στους ψηφοφόρους της παράταξης Μιχαλάτου. Στα δύο χρόνια θητείας δεν υπάρχει κάτι το οποίο να βελτίωσε την καθημερινότητα των πολιτών. Όλα αυτά τα οποία εξήγγειλαν με τόσον ενθουσιασμό ακόμα βρίσκονται στα προεκλογικά φυλλάδια. Θα απαντήσουν ,κατά τη γνωστή τακτική τους, πως χρειάζεται χρόνος. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο κύριος Μιχαλάτος αυτό το όραμα είχε για την πόλη του Αργοστολίου; Αυτό που ζούμε όλοι καθημερινά;

Ένας τόσο μικρός τόπος δεν αντέχει τόσα και άσχημα. Είναι εύκολο τα πράγματα να βελτιωθούν και να μπει τάξη μόνο αν υπάρχει η πολιτική βούληση και η αποφασιστικότητα. Όμως φαίνεται πως λείπει το όραμα και ο σχεδιασμός, ίσως και η θέληση.

Το όραμα και οι πράξεις κερδίζουν τον σεβασμό και την εκτίμηση όχι οι ασάφειες και οι διακρίσεις. Ευχαριστούμε πολύ, λοιπόν, που μας αποδείξατε, κύριοι, το μεγάλο μας λάθος να σας εμπιστευτούμε!