Εφαρμογή Πολεοδομικής Μελέτης Περιοχής Λάσσης

Υπεγράφη στις 8/12/2023 από τον Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Γεώργιο Τσιλιμιδό και τον εκπρόσωπο της σύμπραξης Εταιρειών «Ένωση Φορέων: ΤΟΠΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με δ.τ. ΤΟΠΟΔΟΜΙΚΗ ΑΕ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ Ο.Ε. με δ.τ ΤΟΠΟΔΟΜΗ, ΞΕΝΟΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε» κ. Αδαμάντιο Κουρέτα, η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης «Πράξη εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Περιοχής Λάσσης Αργοστολίου».

Πρόκειται για την τελική μελέτη που θα οριστικοποιήσει, μετά την ολοκλήρωση των εκκρεμοδικείων στο ΣΤΕ επί του εκδοθέντων Π.Δ Πολεοδόμησης, τα ακριβή όρια των οδών και κοινοχρήστων χώρων της πολεοδομούμενης περιοχής και θα καθορίσει τη συνεισφορά σε γή και χρήμα των ιδιοκτητών.

Το έργο είναι τεράστιας σημασίας για τον Δήμο Αργοστολίου αφού ξεμπλοκάρεται και διευθετείται οριστικά μετά από προσπάθειες πλέον των 30 χρόνων η αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής που αποτελεί πυλώνα του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.

Χρονοδιάγραμμα εκπόνησης της μελέτης είναι 24 μήνες και η χρηματοδότηση της ύψους 326.082,08 ευρώ θα γίνει από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

(Από το Γραφείο Δημάρχου)