«Εφυγε» ο διεθνώς καταξιωμένος ογκολόγος Διονύσης Ραζής

«Έφυγε» από τη ζωή ο διεθνώς καταξιωμένος για το επιστημονικό του έργο παθολόγος-ογκολόγος συμπατριώτης μας Διονύσιος Ραζής, ιδρυτικό στέλεχος του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Ο εκλιπών ήταν απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε για πολλά χρόνια σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο σε μερικά από τα πιο φημισμένα νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συμμετείχε στην ίδρυση και την οργάνωση του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Μεταξά» και διετέλεσε πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντής της πρώτης Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής στην Ελλάδα.

Στην Ογκολογική Κλινική του «Μεταξά» έχει εκπαιδευθεί πλήθος Παθολόγων- Ογκολόγων, όπου και διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκτεταμένη κλινική ογκολογική έρευνα.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ως διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής και δημιούργησε την πρώτη Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ελλάδα που έγινε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

Με το επιστημονικό του έργο συνέβαλε καθοριστικά στην κλινική ογκολογική έρευνα.

Η διοίκηση και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στη μνήμη του θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στα «Παιδικά Χωριά SOS».