«Εφυγε» στα 62 η Μέμα Καμπίτση-Κούρτη

Νέα Υόρκη. Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή η Κεφαλονίτισσα Γερασιμούλα (Μέμα) Καμπίτση-Κούρτη, μετά από μακρύ αγώνα με την επάρατη νόσο.

Την επιθυμία της μεταστάσης Γερασιμούλας – Μεμας-Κουρτη να μην σταλούν λουλούδια, αλλά να δοθούν οι δωρεές στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου ΜSK γνωστοποίησαν τα παιδιά της μέσω του instagram, και παράλληλα, ανακοίνωσαν τις πληροφορίες σχετικά με την νεκρώσιμη ακολουθία και τις λεπτομέρειες για την ταφή της.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ της Νέας Υόρκης, σήμερα στις 9:45, το πρωί. Η διεύθυνση του ναού είναι: 1400 Cedar Swamp Road, Brookville, NY 11545.

Οπως είναι γνωστό λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊο οι θέσεις εντός του ναού είναι περιορισμένες και θεωρείται απαραίτητη η χρήση μάσκας, ενώ στο νεκροταφείο θα επιτραπεί η παρουσία μόνο στους πολύ στενούς συγγενείς.

Ωστόσο θα υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσουν και οι φίλοι την ακολουθία μέσω της εφαρμογής Ζοοm. Τα στοιχεία για την σύνδεση θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Όπως ανέφερε το  site “Αναμνήσεις” η Γερασιμούλα Κούρτη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο “Μεμόριαλ Σλόαν Κέττερινγκ” το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουνίου, 2020, μετά από μια σκληρή και επίπονη μάχη, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους και τους συγγενείς στην Αμερική και στην Ελλάδα. Εκεί, στο χωριό Χελμάτα της Κεφαλονιάς, διατηρούσε δικό της σπίτι, στο οποίο διέμενε με την οικογένεια της τα καλοκαίρια.

Οι πληροφορίες για την κατάθεση δωρεών στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Μεμόριαλ έχουν ως εξής:

MSK Kids. Mskcc.convio.net/goto/MemaKourtis.