«Εφυγε» στα 67 ο Κεφαλονίτης τ. πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια

Δημήτρης Βαγγελάτος

«Εφυγε» προχθές από τη ζωή σε ηλικία 67χρονών ο επιχειρηματίας, πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Ζάμπια Δημήτριος Βαγγελάτος από τη Σάμη, αδελφός της αρχιτέκτωνος Μαρίας Βαγγελάτου. Ηταν παντρεμένος με την Κεφαλονίτισσα (από τα Σπαρτιά) Αννα-Μαρία Λυκιαρδοπούλου και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά τον Αλέξανδρο και τον Ευθύμιο.

Ο Δημήτρης Βαγγελάτος δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στη Ζάμπια (Λουσάκα) από το 1970, (στην επιχείρηση του πατέρα του Ευθύμιου),  η οποία κατέχει 30τονα φορτηγά που μεταφέρουν μεταλλεύματα από τα ορυχεία της Χώρας (λιγνίτη και ακατέργαστο χαλκό και είναι μια από τις μεγαλύτερες στη Ζάμπια).

Η εταιρεία ονομάζεται Dar Farm and Transport από το παρατσούκλι της οικογένειάς του στην Σάμη (DARAS), στην οποία απασχολούνται κυρίως Ελληνες, κάτοικοι Ζάμπιας.

Ο Δημήτρης Βαγγελάτος, δραστηριοποιήθηκε επίσης με την εκτροφή και εμπορία  βοοειδών, σε ιδιόκτητες εκτάσεις με σφαγεία, τα οποία εμπορευόταν και μετέφερε από το νότιο τμήμα της αφρικανικής Χώρας στο βόρειο.

Στη Σάμη είχε επενδύσει στον τουριστικό κλάδο με την κατασκευή και εκμετάλλευση βιλών και ενοικιαζομένων δωματίων.

Είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Λουσάκας και Περιχώρου Ζάμπιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, επιθυμία του εκλιπόντος και της οικογενείας του είναι η ταφή του να γίνει στον οικογενειακό τάφο στη Σάμη, δίπλα στους γονείς του, αλλά λόγω των καταστάσεων (COVID-19) δεν έχει ακόμα ξεκαθαρισθεί τι πρόκειται να γίνει.

Ο «Η» στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην σύζυγο του εκλιπόντος Αννα-Μαρία, στα παιδιά του,  στα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο και σε όλους τους οικείους του.

Η Μητρόπολη Ζάμπιας 

«αποχαιρετά» τον πρ. Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας εκφράζει τα συλλυπητήρια της για την απώλεια του πρ. πρόεδρου της Ελληνικής Κοινότητας Λουσάκας και Περιχώρου και Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Ζάμπια Δημήτριο Βαγγελάτο, μέσω μηνύματός της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Συγκεκριμένα η συλλυπητήρια ανακοίνωση γράφει: 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας για το θάνατο του Δημητρίου Βαγγελάτου

Η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτριου Βαγγελάτου Πρώην προέδρου της Ελληνικής κοινότητας Λουσάκας και περιχώρων και Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Ζάμπια που ξαφνικά έφυγε από κοντά μας και εύχεται ο Θεός να αναπαύση την ψυχή του εν σκηναις δικαίων. Δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.