Εφυγε στα 74 ο τραγουδιστής των μεγάλων επιτυχιών

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής, όπως έγινε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αναρτήσεις συνεργατών και φίλων του.

Ο Γιάννης Καλατζής, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Η καριέρα του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη.

Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά συνεργάστηκε με τον γνωστό συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. Η δημοφιλία του κορυφώθηκε μέσα από τις συνεργασίες με τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου, τον Μάνο Λοΐζο, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Γιώργο Κατσαρό, τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιάννη Σπανό και τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Τα πιο γνωστά του τραγούδια του Γιάννη Καλαντζή:

Γοργόνα (Μουσική – Μάνος Λοΐζος), Παποράκι του Μπουρνόβα (Μουσική – Μάνος Λοΐζος), Δελφίνι, δελφινάκι (Μουσική – Μάνος Λοΐζος), Τζαμάϊκα (Μουσική – Μάνος Λοΐζος), Το λεβεντόπαιδο (Μουσική – Μάνος Λοΐζος), Το Παλιό Ρολόι (Μουσική – Μάνος Λοΐζος), Ξενάκι είμαι και θα’ρθώ (Μουσική – Σταύρος Κουγιουμτζής), Ο Σταμούλης ο Λοχίας (Μουσική – Γιώργος Κατσαρός), Παραμυθάκι μου (Μουσική – Μάνος Λοΐζος) (το τραγούδι ακούστηκε στην ταινία Ο Εξορκιστής)