«Εφυγε» στα 82 η Κίττυ Βεργωτή, μητέρα του Γεράσιμου Βεργωτή

Κ. Βεργωτή

Απεβίωσε χθες στα 82 της χρόνια, η Κίττυ Βεργωτή-Ιερωνυμάκη, σύζυγος του Νίκου Βεργωτή και μητέρα του προέδρου του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και της Φιλαρμονικής Αργοστολίου Γεράσιμου Βεργωτή.

Η Κίττυ Βεργωτή τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο των Αθηνών, όπου τελικά χθες έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η Κίττυ Βεργωτή-Ιερωνυμάκη, ήταν κόρη του Μιχαήλ Ιερωνυμάκη και της Μαρίας Μακράκη και γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στα δώδεκά της χρόνια πήγε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει το Γυμνάσιο. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, ενώ μετά την επιστροφή της στην Κρήτη παρακολούθησε και την Σχολή Ξεναγών του Ηρακλείου.

   Στη συνέχεια παντρεύτηκε τον Νίκο Βεργωτή και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, όπου απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γεράσιμο, την Ολίβια και την Μικαέλλα, τα οποία τους χάρισαν πολλά εγγόνια.

Το 2007 έκδοσε το βιβλίο «Οι Ρίζες μου», αποτυπώνοντας στις 360 σελίδες αφηγήσεις των γονέων της και δικές της μνήμες, που διαδραματίστηκαν στο αγαπημένο της Ηράκλειο.

Η Κίττυ Βεργωτή-Ιερωνυμάκη, περήφανη Κρητικιά, είχε έντονα δραστηριοποιηθεί στα κοινά, (τέχνες-πολιτισμό-παιδεία) και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Ηράκλειο, ενώ είχε μεγάλη εθελοντική δραστηριότητα σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, Νοσοκομεία κ.λπ.

Ο τόπος που την γέννησε, το Ηράκλειο, θα την «υποδεχθεί» μεθαύριο Παρασκευή, όπου θα γίνει εκεί η κηδεία και η οικογένειά της και οι συμπατριώτες της θα της αποδώσουν το «ύστατο χαίρε».

Η ταφή της θα γίνει στον οικογενειακό τάφο των προγόνων της.

Την Κίττυ Βεργωτή θα «συνοδεύσει» στην «τελευταία της κατοικία» η Χορωδία του Αγαθαγγέλου Γεωργακάτου.

Στην οικογένεια της θανούσης, ο «Η» και το kefalonianmantata, στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.

Δ.Δ.-